Acers, ook bekend als esdoorns zijn sierlijke bomen met een elegante groeiwijze. De bladkleur en de herfstkleur varieert per soort van groen, rood, geel tot aan oranje. Een esdoorn plant u bij voorkeur op een plek in de halfschaduw met een goed doorlatende lichtzure bodem.

Over de Acer

Esdoorns, ook wel bekend als Acers, zijn divers in hun verschijning en bieden een prachtige sierwaarde aan elke tuin. Deze bladverliezende bomen zijn snelgroeiend en hebben handvormige bladeren in verschillende kleuren. In de herfst kleurt het blad vlammend rood en geel, wat een prachtig gezicht is. Deze boomsoort heeft geen snoei nodig, maar als het toch nodig is, doe dit dan niet tussen februari en juni vanwege de sterke sapstroom die kan leiden tot bloeden.

Er zijn vele soorten esdoorns, variërend in grootte, vorm en kleur van blad. De Amerikaanse esdoorn is bekend vanwege zijn mooie herfstkleuren en de symbolische waarde van het esdoornblad op de Canadese vlag. De Japanse esdoorn is een prachtige struik of boom op stam met gelobde bladeren die in het najaar paarsrood of oranjerood kleuren. Andere soorten hebben bijzondere bast, zoals de slangenbast-esdoorn met een paarsrode stam met witte strepen.

Als u overweegt om een esdoorn te planten, houd dan rekening met de groeisnelheid en grootte van de boom. De gewone Noorse esdoorn kan bijvoorbeeld wel 25 meter hoog worden. Gebruik bij het planten speciale aanplantgrond en zorg voor een stevige boompaal om de boom te ondersteunen. Snoei de Acer bij voorkeur niet, maar als het toch nodig is, doe dit dan niet in het voorjaar.

Eigenschappen van de Esdoorn

Soort Boom
Hoogte Max. 25 meter
Standplaats Halfschaduw, zon
Snoeiperiode Niet noodzakelijk, mogelijk van juli tot september
Grondsoort Humusrijke tuingrond
Wintergroen Nee (bladverliezend)
Winterhard Ja
Overige kenmerken
  • Mooie herfstkleuren
  • Snelgroeiend

Acer kopen

Bent u op zoek naar een mooie esdoorn voor in uw tuin? Dan bent u bij Tuinplantenonline.nl aan het juiste adres! Onze webshop biedt een ruim aanbod verse en gezonde Acers, die uit voorraad geleverd worden. Alle bomen zijn zorgvuldig geselecteerd op uitstekende kwaliteit, zodat u verzekerd bent van een mooie en gezonde boom. Bovendien kunt u bij ons gemakkelijk en snel online bestellen, voor de scherpste prijzen. Wilt u de esdoorn liever zelf ophalen in ons tuincentrum in De Westereen? Dat kan natuurlijk ook!