Azalea’s zijn uitbundig bloeiende heesters die in het voorjaar voor een prachtige bloemenzee zorgen. Ze zijn te vinden bij Tuinplantenonline en er is voor elk wat wils: van witte tot roze of rode varianten! Ook binnen elke groep is er volop keus, waarbij de Azalea Japonica (Nederlandse naam: Japanse Azalea) de meest bekende soort is in Nederland. Daarnaast is ook de Azalea Mollis verkrijgbaar, die in de winter zijn blad verliest en zijn er Pontische azalea’s.

Azalea verzorging

De verzorging van Azalea's is gemakkelijk en de plant is ideaal als u niet veel werk wilt hebben aan het snoeien. Ze groeien langzaam, dus u hoeft aan het eind van de winter alleen de dode taken te verwijderen. Het jaarlijks geven van meststof rond deze struik zal helpen om de struik gezond te houden en de groei stimuleren. De plant groeit vooral goed op zure en vochtige grond. Het wortelsysteem reikt niet erg diep, zoals bij andere soorten het geval is. Daarom is het tijdens droge perioden aan te raden om de Azalea regelmatig water te geven.

Meer informatie over deze heester? Lees onze artikelen over: Azalea verzorging | Azalea snoeien | Azalea in de winter | Azalea bemesten | Veelgestelde vragen

Azalea Japonica

De azalea japonica (Japanse azalea) is een groep van compact groeiende en bladhoudende heesters die in het voorjaar met prachtige bloemen uitbundig bloeit. Omdat de plant wintergroen is wordt deze plant ook veel gebruikt als natuurlijke afscheiding. Met humusrijke en lichtzure bodem zal de tuinplant goed groeien. De heester is door het compacte formaat perfect voor elke tuin!

Azalea Mollis

De Azalea mollis is een heester die in de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar bloeit. Ze zijn onderdeel van de Rhododendron familie en de bladeren kleuren oranje-rood in de herfst. De Mollis heeft net als de Japonica weinig verzorging nodig en heeft een standplaats in half-schaduw of zon nodig.

Moet de Azalea worden gesnoeid?

Een azalea snoeien doet u na de bloeiperiode (eind juni - eind juli). Snoei is niet noodzakelijk, maar zorgt wel voor nieuwe uitlopers en knopgroei. Wij raden aan om de azalea niet te drastisch terug te snoeien. Hierdoor kan namelijk in het komende bloeiseizoen de bloei erg tegenvallen.

Japanse Azalea's kopen bij Tuinplantenonline.nl

Het aanbod van onze Azalea planten is eenvoudig en snel online te bestellen. U kunt kiezen om ze thuis te laten bezorgen of om ze op te halen in ons tuincentrum. Wij bieden een ruime keuze waaruit u precies de juiste plant kunt vinden die perfect bij uw wensen past. Wij selecteren zorgvuldig alleen topkwaliteit Azalea's voor u, zodat u alleen nog maar hoeft te kiezen waar u ze wilt laten bezorgen.