De Camellia Sasanqua is een dichte wintergroene heester die houdt van een zure bodem en beschutte standplaats in de halfschaduw. Van september tot december kan de plant uitbundig bloeien met prachtig gekleurde bloemen. Bent u benieuwd naar ons complete aanbod? Neem een kijkje in ons tuincentrum in de Westereen of shop al uw planten direct online in de webshop!

Over de Camellia Sasanqua

De Camellia sasanqua is een wintergroene heester met groenbladige en kleine bloemen die het goed doet op humusrijke grond die goed waterdoorlatend is. De bloemen zijn kleiner dan bij de Japanse camellia. Als heester kan deze plant uitgroeien tot een kleine boom. Snoeien is niet nodig, lichte vormsnoei is wel mogelijk. Deze sierheester kan in een jaar 15-20 centimeter groeien. Een Camellia sasanqua kan zelfs tot 5 meter hoog worden. De uiteindelijke hoogte is afhankelijk van veel factoren, in de meeste gevallen blijven ze een stuk kleiner. Een Camellia Japonica en Sasanqua zien er vrijwel identiek uit. Het verschil tussen deze twee planten zit in de bloeitijd. De Sasanqua bloeit tussen september en december, terwijl de (Japanse) camellia japonica in bloei staat van februari tot mei.

Eigenschappen van de Camellia Sasanqua

Soort: Heester
Hoogte: max. 2 meter
Standplaats: Halfschaduw
Bloeiperiode: September - december
Bloemkleur: roze, wit, rood
Geurend: Ja
Snoeiperiode: Niet nodig, lichte vormsnoei mogelijk in het voorjaar
Grondsoort: Zure grond
Bladhoudend: Ja
Groenblijvend: Ja
Winterhard: Ja, extra bescherming bij strenge vorst
Aantal per m2: 2
Overige kenmerken: Uitbundige bloei

Verzorging van de Camellia

Bent u op zoek naar een bladhoudende plant die niet vatbaar is voor ziektes en ook in de winter in bloei staat? Dan is een camellia sasanqua de perfecte keuze. Deze heester heeft glanzend donkergroen blad en bloeit in de winter met prachtige bloemen. Hieronder vindt u tips voor de verzorging.

Planten en algemene verzorging

De Sasanqua staat het liefst in een (zure) lichtvochtige grond die het regenwater makkelijk afvoert. Plant camellia's in halfschaduw op een beschutte plek. Zet ze niet op het oosten om uitdroging door de ochtendzon in de winter te voorkomen. Kies in plaats daarvan voor een standplaats op het zuiden of westen. De Sasanqua houdt van zure grond. Als grond bij het planten kunt u een mengsel turf en tuinaarde gebruiken. Geef de plant geen kalk, dit zal de zuurgraad van de bodem negatief beïnvloeden, waardoor de heester gele bladeren kan krijgen. In het voorjaar neemt de plant het snelst voedingstoffen op. Bemest de heester in maart - mei om voedingsstoffen toe te voegen die de camellia nodig heeft om te groeien. Wortels van de Sananqua groeien oppervlakkig. Door het toevoegen van een laag mulch op de bodem kunt u de plant beschermen tegen uitdroging en vorst.

Snoeien

Het is niet nodig om de Camellia Sasanqua te snoeien. Heeft deze sierheester takken die ver uitsteken, dan kunt u deze in het voorjaar afknippen met een scherpe snoeischaar. Snoei de Camellia nooit in de winter omdat de Sasanqua dan kwestbaarder is voor de kou.

Winterhardheid van de sasanqua

Het is mogelijk om deze heester zowel in volle grond als in pot te planten. Houd er in de winter rekening mee dat wortels van de Sasanqua in pot meer vatbaar zijn voor kou. Plaats daarom noppenfolie om de pot om het wortelgestel tegen vorst te beschermen. De camellia is winterhard, toch is bij strenge en langdurige vorst extra bescherming nodig. U kunt vliesdoek over de plant doen om de takken en bladeren te beschermen tegen kou.

Camellia Sasanqua bestellen bij Tuinplantenonline.nl

Wilt u een camellia kopen? Of u nu een ruime tuin heeft of alleen een balkon, de Sasanqua kan altijd. Hij gedijt goed met de juiste hoeveelheid zonlicht en water. Onze online winkel heeft een ruim aanbod aan bomen en planten, waaronder veel verschillende soorten azalea, magnolia, en hortensia's. Kom vandaag nog langs in ons tuincentrum of bestel online!