De judasboom (Cercis) is een prachtige struik die geschikt is voor elke tuin, groot of klein. Hij staat bekend om zijn roze of paarse bloemen die in het vroege voorjaar bloeien, waardoor hij een welkom gezicht is na een lange winter. De Cercis is gemakkelijk te verzorgen en wordt niet te groot, waardoor hij een ideale keuze is voor kleinere tuinen. Er zijn drie belangrijke Judasboomsoorten: de Europese Judasboom (Cercis siliquastrum), de Chinese Judasboom (Cercis chinensis) en de Amerikaanse Judasboom (Cercis canadensis). Alle drie de soorten zijn prachtige planten die elke tuin levendigheid en kleur geven.

Over de Cercis

De Cercis, ook wel bekend als de Judasboom, is een bijzondere sierheester die ook als boom wordt gekweekt. Het is een langzaam groeiende boom die weinig snoei vereist. De boom bloeit op het kale hout vanaf maart met opvallende roze, witte of roze-rode bloemen die in bundels op de takken staan. Na de bloei verschijnen in de zomer en herfst lange peulvruchten. Het blad is groot en hartvormig, met verschillende groentinten afhankelijk van de soort. De Cercis is goed winterhard en kan prima tegen vorst. Het liefst staat de boom op een beschutte plek in halfschaduw tot zon. De grond mag elke normale voedzame en goed water doorlatende grond zijn, maar kalkrijke, enigszins vruchtbare en goed water doorlatende grond heeft de voorkeur.

De Judasboom is geschikt voor allerlei soorten tuinen en kan ook als leiboom worden geplant. Let wel op dat de boom giftig is en daarom niet geplant moet worden wanneer er kinderen of huisdieren in de buurt zijn. Door zijn opvallende bloemen, mooie blad en grillige vorm is de Judasboom een geliefde boom. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, waaronder de Cercis Carolina Sweethart, de Cercis canadensis ‘Forest Pansy' en de Chinese Judasboom. De boom is daarnaast ook aantrekkelijk voor bijen en vlinders.

Eigenschappen van de Judasboom (Cercis)

Soort: struik, boom
Hoogte: 200 - 600 cm
Standplaats: halfschaduw, zon
Bloeiperiode: maart, april, mei
Bloemkleur: wit, roze, rood
Snoeiperiode: niet nodig, maar is mogelijk in de zomer
Grondsoort: Water doorlatende neutrale grond
Bladhoudend: nee
Groenblijvend: nee
Winterhard: ja
Overige kenmerken: Grote hoeveelheid bloeme in het voorjaar, giftig

Judasboom (Cercis) kopen bij Tuinplantenonline.nl

Wil je een prachtige Judasboom kopen voor in jouw tuin? Dan ben je bij Tuinplantenonline.nl aan het juiste adres! Wij leveren tuinplanten vers uit voorraad, met een ruim aanbod en uitstekende kwaliteit. Onze aanbod Cercissen zorgvuldig geselecteerd voor de hoogste kwaliteit. Je kunt er bij ons voor kiezen om de tuinplanten te laten bezorgen of zelf op te halen in ons tuincentrum in De Westereen. Het bestellen van jouw Judasboom is gemakkelijk en snel online te regelen via onze website. Heb je vragen of wil je deskundig advies? Neem dan gerust contact met ons op.