De Elaeagnus Ebbingei is een wintergroene struik die een voorkeur heeft voor een standplaats in de zon. De struik kan op verschillende manieren worden gebruikt: als haag, solitair in de border of in een plantenbak op het terras.

Informatie over de Olijfwilg

De Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een bladhoudende haagplant of leiboom die het hele jaar door beschutting en privacy biedt. De plant heeft glanzende, zilvergroene bladeren en tijdens de bloei kleine witte bloemetjes die een heerlijke geur verspreiden. Met een winterhardheid tot -15 graden is de Elaeagnus ebbingei goed bestand tegen Nederlandse winters. Bij zeer strenge vorst kan de plant wat van zijn blad verliezen.

Een populaire variant van de standaard olijfwilg is de Elaeagnus ebbingei 'Compacta'. Deze soort staat bekend om zijn compacte en dichte groei met zeer veel vertakkingen. Het is daardoor een goede keuze voor het creëren van zichtdichte hagen.

Het blad van de Olijfwilg blijft het hele jaar door aan de struik zitten, waardoor uw haag of boom altijd zijn volle en groene uitstraling behoudt. Het is een snelle groeier met een groeisnelheid van 30-40 centimeter per jaar. De heester kan een maximale hoogte bereiken van 250 cm, waardoor ze ook geschikt zijn voor het creëren van een hoge haag. De struik groeit het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook enige schaduw verdragen. Bovendien is hij goed bestand tegen zoute zeewind, waardoor hij perfect is om te planten in kustgebieden. In de late zomer bloeit de Olijfwilg met geurige witte bloemen, die vlinders en bijen aantrekken. Na de bloei verschijnen er rode bessen aan de struik, die niet alleen kleur toevoegen aan de tuin, maar ook eetbaar zijn.

Kenmerken van de Elaeagnus ebbingei

Soort: Heester
Hoogte: tot 2,5 meter
Standplaats: zon, half-schaduw
Bloeiperiode: oktober-november
Bloemkleur: Wit
Snoeiperiode: voorjaar, najaar
Grondsoort: Alle goed doorlatende grondsoorten
Bladhoudend: ja
Groenblijvend: ja
Winterhard: ja
Aantal per m2: 1-3
Overige kenmerken: geschikt voor gebieden aan de kust

Lees ook: Olijfwilg snoeien | Olijfwilg planten | Olijfwilg bemesten

Verzorging van de olijfwilg

Meestal is een jaarlijkse snoei in maart/april of in augustus/september voldoende. Voor een strakke dichte haag is 2x per jaar snoeien mogelijk. Snoei wordt zeer goed verdragen, dus wees niet bang om de takken in te korten.

Naast het snoeien heeft de olijfwilg niet veel speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen vorst en zelfs zilte zeewind en een zoute bodem verdraagt. Verder verdraagt hij enige droogte en groeit goed op zure grond. Bij het aanplanten raden we daarom aan om tuinturf toe te voegen. Het is daarnaast belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende grond en de plant te voorzien van voldoende water tijdens droge periodes.

Olijfwilg kopen bij Tuinplantenonline.nl

Wilt u een mooie en groenblijvende haag in de tuin? Dan is de Olijfwilg een uitstekende keuze! Bij Tuinplantenonline.nl vindt u de beste kwaliteit struiken, zorgvuldig geselecteerd op gezondheid en versheid. Met ons ruime aanbod en scherpe prijzen kun je gemakkelijk en snel online bestellen. Bovendien worden de planten uit voorraad geleverd en kunt u ze laten bezorgen of zelf ophalen in ons tuincentrum. Zo geniet u snel van een prachtige haag die het hele jaar door privacy en beschutting biedt.