Fargesia is een niet-woekerende bamboesoort die veel gebruikt als haagplanten of solitair in de tuin, maar ook in pot is deze grassoort een echte aanwinst. Fargesia-soorten staan bekend om hun dichte netwerk van wortels. De stengels van deze bamboe is ook zeer dicht, waardoor ze een natuurlijke afscheiding kunnen vormen.

Algemene informatie over Fargesia

Fargesia is een niet-woekerende bamboeplant met fijne bladeren en groen tot gele stelen. Deze plant kan een hoogte bereiken van maximaal 400 cm. Deze soort is zeer winterhard en kan in de winter temperaturen tot wel -25°C verdragen. Fargesia is daarnaast wintergroen, waardoor deze het hele jaar een sfeermaker is in de tuin.

Deze bamboe groeit goed op verschillende grondsoorten, maar geeft de voorkeur aan lichtvochtige en doorlatende grond. Planten kan in de volle zon, maar half-schaduw of schaduw is ook mogelijk. Fargesia is geschikt voor grote en kleine tuinen en wordt vaak gebruikt om een wintergroene haag te creëren. Het ritselende geluid van bamboebladeren die tegen elkaar schuren, zorgt daarbij voor een rustgevende sfeer in de tuin.

Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, waaronder de Fargesia nitida Winterjoy (bereikt meer dan 300 cm in hoogte), Fargesia robusta Pingwu (bereikt 400 cm in hoogte) en Fargesia rufa (bereikt 200 cm in hoogte). Fargesia is een veelzijdige plant die zowel in potten op het terras als in een border kan groeien. Het is daarnaast een onderhoudsarme plant die weinig zorg nodig heeft.

Eigenschappen van de Fargesia

Soort: Vaste plant
Hoogte: Tot max. 400cm
Standplaats: Zon, half-schaduw, schaduw
Snoeiperiode: Hele jaar door mogelijk, bij voorkeur augustus of september
Grondsoort: Diverse grondsoorten, bij voorkeur vochtige grond
Bladhoudend: Ja
Groenblijvend: Ja
Winterhard: Ja, kan temperaturen tot -25°C verdragen
Aantal per strekkende meter: 3
Overige kenmerken: Sterk en geschikt voor kleine tuinen, kan gebruikt worden als haag voor privacy, creëert rustgevende sfeer

Verzorging van Fargesia

Geef de Fargesia een plek met voedzame, niet te droge grond. Vermijd dat de wortels constant in water staan door goed doorlatende grond te gebruiken. Bemest de plant eenmaal per jaar in maart of april met gedroogde koeienmestkorrels. Snoei oude stelen terug door ze net boven de grond af te knippen. Bladeren die in het winter beschadigd zijn zullen in het voorjaar afvallen, waarna vanaf het voorjaar nieuw blad komt. Voor het planten van een haag raden we aan om 3 stuks per strekkende meter aan te planten.

Fargesia kopen bij Tuinplantenonline.nl

Bent u op zoek naar Fargesia om uw tuin een update te geven? Dan bent u bij Tuinplantenonline.nl aan het juiste adres! In onze webshop bieden wij gezonde planten aan, die direct uit voorraad geleverd worden. Met ons ruime aanbod heeft u volop mogelijkheden om de perfecte bamboe te vinden. Onze planten zijn zorgvuldig geselecteerd en van uitstekende kwaliteit. U kunt uw bestelling laten bezorgen of zelf ophalen in ons tuincentrum. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor deskundig advies. U bent ook van harte welkom om een bezoek te brengen aan ons ruime tuincentrum in De Westereen.