De Glansmispel (Photinia fraseri) is een wintergroene struik of boom met helderrood blad in het voorjaar. Hij is verkrijgbaar als boom op stam, maar ook als struik en haagplant. Deze tuinplant kan het beste worden geplant in zon of half-schaduw. Snoeien kan in het voorjaar na de laatste nachtvorst en zal nieuwe groei bevorderen. Wanneer u niet snoeit zal de Photinia fraseri witte bloemen krijgen van mei tot juli.

Over de Glansmispel

De Glansmispel, ook wel bekend als de Photinia fraseri, is een prachtige heester die een kleurrijke toevoeging kan zijn aan elke tuin. Met zijn opvallende rode en groene bladeren trekt hij direct de aandacht. Of je nu een tuin hebt of een pot op het balkon, de Glansmispel is een veelzijdige plant die in verschillende vormen verkrijgbaar is. Vaak wordt deze heester gebruikt voor het creëren van een haag. Door regelmatig te snoeien, kun je de gewenste vorm behouden en de kleur van het blad feller maken. Daarnaast zie je de Glansmispel ook vaak terug als vaste plant in borders en zelfs als boom. Zijn kleurrijke bladeren zullen zeker de aandacht trekken en een levendige sfeer creëren. Of je nu een moderne, klassieke of natuurlijke tuinstijl hebt.

De Photinia is geschikt voor tuinen van alle groottes. Naast dat de Glansmispel verkrijgbaar is als heester, wordt hij ook gekweekt als bolboom, leiboom en dakboom. Deze boomsoort blijft vrij klein en is daardoor ideaal voor kleinere tuinen.

De Photinia fraseri 'Red Robin' is een bekende en geliefde soort. Zijn felrode bladeren in het voorjaar maken hem een opvallende verschijning. Maar er is ook een andere steeds populairder wordende variant genaamd 'Pink Marble'. Deze variëteit heeft een wit randje aan het blad, wat zorgt voor een subtiel en elegant contrast. Beide soorten zijn prachtige keuzes voor elke tuin.

In de late lente kun je genieten van de prachtige bloemen die aan de Glansmispel verschijnen. Deze bloemen zijn opvallend en voegen een extra dimensie toe aan de al kleurrijke plant. Na de bloei begint het nieuwe blad uit te lopen, wat zorgt voor een frisgroene uitstraling. Het blad is het hele jaar door groen, behalve in het voorjaar wanneer een deel van het bladerdek felrood kleurt. Dit zorgt voor een speels en levendig effect in je tuin. Ook verkleurt het blad in de winter en krijgt het een warme bruinrode tint.

Eigenschappen van de Glansmispel

Soort: struik, boom
Hoogte: 2-3 meter
Standplaats: zon, half-schaduw
Bloeiperiode: mei-juli
Bloemkleur: wit
Geurend: nee
Snoeiperiode: maart, september
Grondsoort: normale voedingsrijke grond
Bladhoudend: ja
Groenblijvend: ja
Winterhard: ja, maar moet beschermd worden tegen vorst
Aantal per m2: 3
Overige kenmerken: kleurrijk blad

Glansmispel kopen bij Tuinplantenonline.nl

Bij Tuinplantenonline.nl koopt u gemakkelijk en snel glansmispels voor uw tuin. Onze webshop biedt een ruim aanbod van verse en gezonde planten, die direct uit voorraad geleverd worden. We hebben zorgvuldig de beste kwaliteit glansmispels geselecteerd, zodat u verzekerd bent van een uitstekend product. Of u nu wilt laten bezorgen of liever zelf ophaalt in ons tuincentrum, de keuze is aan u. En dat alles voor de scherpste prijzen! Mocht u vragen hebben of deskundig advies nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Kom ook eens langs in ons tuincentrum in De Westereen, waar ons vriendelijke personeel u graag helpt bij het maken van de juiste keuze.