Struiken, ook wel heesters genoemd, staan bekend om hun veelzijdigheid en variëren van groenblijvende tot bladverliezende soorten. Door ze te combineren met andere planten en bomen kunt u sfeer toevoegen aan uw tuin. Bovendien hebben heesters over het algemeen weinig onderhoud nodig. Door het ruime aanbod van deze vaste planten, is er voor ieder wat wils. Of u nu op zoek bent naar een haagplant of een uitbundig bloeiende struik die vlinders aantrekt, bij Tuinplantenonline.nl vindt u een ruim aanbod aan heesters.

Manieren om struiken te gebruiken

Door struiken toe te voegen aan uw tuin kunt u deze omtoveren in een levendige en mooie buitenruimte. Gebruik ze om kleur en structuur toe te voegen, de privacy te verhogen en vlinders of vogels aan te trekken. Groenblijvende heesters behouden het blad gedurende de winter, terwijl bloeiende heesters zorgen voor kleur in de wisselende seizoenen. U kunt ze in een border planten, of in een plantenbak om een terras te vergroenen. Als u een groene afscheiding wilt met de buren, zijn dichtgroeiende, groenblijvende heesters geschikt.

Geschikte struiken en heesters kiezen voor uw tuin

Bij het kopen van struiken is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van de plant. Zorg voor de juiste groeiomstandigheden, zoals de lichtbehoefte, winterhardheid en de zuurgraad van de grond. Wanneer u weet wat voor soort u wilt kopen, moet u weten welke verzorging de struik nodig heeft. Bij onze producten leest u alles over de winterhardheid, standplaats en geschikte grondsoort voor het aanplanten.

Houd bij het kiezen van een struik ook rekening met de groeisnelheid en de hoogte en breedte als hij volgroeid is. Zo kunt u de beste plek in de tuin bepalen, zonder dat hij het uitzicht blokkeert of andere beplanting overwoekert. Als u vragen hebt over welke struiken u moet kiezen of over de verzorging, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige medewerkers. Ze geven u graag advies en helpen u in de juiste richting.

Hoe moet u struiken verzorgen?

Een belangrijk aspect van de verzorging is het bieden van voldoende ruimte voor groei. Graaf een gat dat tweemaal zo breed is als de pot en even diep. Zo kunnen de wortels zich verspreiden en hechten in de bodem. Let erop dat u voldoende ruimte geeft tot andere planten om te voorkomen dat de groei wordt beïnvloed. Goed water geven is ook van vitaal belang voor de gezondheid van uw struiken. Geef pas aangeplante struiken regelmatig water. Houd de grond in de gaten en controleer regelmatig op vochtigheid. Als de grond te droog is, is het tijd voor een grondige watergift. Ook bemesting houd uw heester in goede conditie. Een voorjaarsbemesting zorgt voor de nodige voedingsstoffen voor een gezonde groei en eventueel een rijke bloei. Daarnaast kan mulch helpen om de bodem vochtig te houden en onkruid op afstand te houden. Plagen en ziekten kunnen veel schade aanrichten bij uw heesters, maar gelukkig zijn de soorten hier goed tegen bestand. Controleer regelmatig op tekenen van plagen of ziekten, vooral als u veranderingen in kleur of bladdichtheid opmerkt.

Soorten struiken die u kunt kopen bij Tuinplantenonline.nl

Tuinplantenonline biedt een ruim aanbod aan mooie struiken, zoals de rhododendron, camelia, sering en de vlinderstruik. U kunt onder andere kiezen uit de volgende heester soorten.

Groenblijvende struiken

Met wintergroene heesters voorkomt u dat de tuin in de winter kaal wordt en al zijn bladeren verliest. Ze blijven het hele jaar door mooi en horen de basis te zijn van ieder tuinontwerp. Voorbeelden van groenblijvende soorten zijn de olijfwilg, rhododendron en skimmia.

Bloeiende struiken

Voeg extra kleur toe aan de tuin door te kiezen voor struiken met bloemen. Sommige bloeien in het voorjaar, andere soorten in de zomer of het najaar. De Sneeuwbal heeft zelfs witte bloembollen in de winter! Opvallend zijn ook de grote bloemen van de Camelia japonica en Magnolia, waarmee u een border extra kleur geeft. Daarnaast verspreiden veel soorten een heerlijke geur tijdens de bloeiperiode, wat vaak veel vlinders trekt.

Winterharde struiken

Winterharde struiken zijn beter bestand om te overleven bij vorst. Er zijn veel variëteiten die een strenge winter zonder schade doorkomen, anderen hebben winterbescherming nodig om te overleven. Mulchen met een laag houtsnippers aan de voet van de plant kan extra bescherming bieden aan het wortelgestel. Daarnaast het wikkelen van vliesdoek veel vorstschade voorkomen bij vorstgevoelige struiken.