De Japanse esdoorn (Acer palmatum) is een bladverliezende heester of boom die perfect is voor tuinen en plantenbakken. Het blad komt in verschillende kleuren en vormen, waardoor het een aantrekkelijke verschijning is voor elke tuin. Bij Tuinplantenonline.nl vindt u een uitgebreide selectie aan Japanse esdoorn soorten, waaronder Acer palmatum Orange Dream, Dissectum, Osakazuki en Fireglow. Deze decoratieve tuinplant heeft een voorkeur voor vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in volle zon als halfschaduw groeien.
19.99749.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
99.00899.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
19.99299.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
79.00399.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
199.00399.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Over de Japanse esdoorn

De Japanse esdoorn, ook wel bekend als Acer palmatum, is een waardevolle plant voor in de tuin. Deze boom of struik heeft prachtige bladeren die fijn en diep ingesneden zijn, en variëren van rood tot groen, oranje en geel, afhankelijk van het soort. In de herfst krijgen Japanse esdoorns bovendien een mooie herfstkleur. Deze planten doen het goed in de halfschaduw en kunnen zowel in de tuin als in een pot worden geplant. Ze groeien langzaam en hoeven niet te worden gesnoeid.

Er zijn verschillende soorten Japanse esdoorns, van opgaande soorten tot een brede groeiwijze. Sommige soorten zijn specifiek geschikt voor kleine tuinen, terwijl andere soorten groter kunnen worden. De Acer palmatum ‘Garnet' en de Acer palmatum ‘Atropurpureum' zijn veel aangeplante soorten die donkerrood en diep ingesneden blad hebben en ongeveer 4 meter hoog worden. Ook zijn er kleinere soorten beschikbaar, zoals de Acer palmatum ‘Koto-no-ito' en de Acer palmatum ‘Wilson's Pink Dwarf'.

De Japanse esdoorn groeit het best in goed doorlatende maar vochtige grond, die rijk is aan voedingsstoffen. Hij heeft daarbij een voorkeur voor een plek met halfschaduw. Deze plant is daarnaast winterhard, en kan temperaturen tot -20°C verdragen.

Bij Tuinplantenonline.nl kun je diverse soorten Japanse esdoorns kopen, zoals de Acer Palmatum Atropurpureum, Shishigashira, Bloodgood, Dissectum en de Orange Dream. Deze bijzondere tuinplanten hebben niet veel verzorging nodig en hoeven in principe niet te worden gesnoeid.

Eigenschappen van de Japanse esdoorn (Acer palmatum)

  • Soort: Struik, boom
  • Hoogte: Variërend van 1 meter tot 10 meter, afhankelijk van de soort
  • Standplaats: Halfschaduw
  • Snoeiperiode: Niet nodig, maar mag in juli en augustus
  • Grondsoort: Vochtige, goed gedraineerde tuingrond
  • Wintergroen: Nee
  • Winterhard: Ja, tot -20°C
  • Overige kenmerken: Fijn en diep ingesneden bladeren in diverse kleuren, mooie herfstkleur

Japanse esdoorn kopen

Op zoek naar een prachtige toevoeging aan jouw tuin? Kies dan voor de Japanse Esdoorn! Bij Tuinplantenonline.nl vind je een ruim aanbod gezonde en ziekteresistente Acers, uit voorraad geleverd. Onze planten zijn zorgvuldig geselecteerd en van hoge kwaliteit. En dat alles voor de scherpste prijzen. Bestel gemakkelijk en snel online en laat de planten bij jou thuis bezorgen of kom langs in ons tuincentrum in De Westereen. Maak jouw tuin compleet met deze prachtige kleurrijke boom en geniet van de schitterende herfstverkleuringen en elegante vormen.