Als u op zoek bent naar een groene haag die snel en dicht groeit dan is de Thuja een uitstekende keus. Deze wintergroene conifeer zorgt voor optimale privacy en bieden beschutting voor vogels en andere kleine dieren. Deze haagplant is winterhard en gemakkelijk te onderhouden, groeit onder bijna alle omstandigheden en is resistent tegen ziekten. Het hout van Thuja is licht, roodachtig bruin van kleur. In haagvorm aanplanten doet u in een rechte lijn, met een afstand van drie planten per meter voor kleine planten en twee planten per meter voor grotere planten.

De Thuja: een veelzijdige haagplant voor privacy en beschutting

De Thuja, ook wel bekend als de levensboom, is een uitstekende keuze als haagplant en zorgt voor privacy, beschutting en een groene tuinafscheiding. De struik is wintergroen en eenvoudig in onderhoud, waardoor de verschillende soorten thuja's ideaal zijn voor het creëren van een zichtdichte coniferenhaag. Er zijn twee soorten levensbomen: Thuja occidentalis en Thuja plicata. Thuja occidentalis omvat Smaragd en Brabant, die kleiner zijn dan Thuja plicata. Thuja plicata omvat Martin, Atrovirens en Excelsa, die bekend staan als reuzen levensbomen en erg hoog kunnen worden.

Eén van de grootste voordelen is de snelle groei. Hierdoor is het mogelijk om een hoge haag te creëren. Bovendien geeft deze heester een licht aroma af, waardoor uw tuin heerlijk ruikt. Deze haagplanten zijn niet alleen winterhard, maar ook gemakkelijk te verzorgen en goed bestand tegen ziektes. Thuja's hebben een vriendelijke en redelijk formele uitstraling. Ze zorgen niet alleen het hele jaar rond voor privacy, maar maken uw tuin ook tot een aangename plek om te vertoeven.

Deze bladhoudende heester kan de strengste winters doorstaan en groeit goed in verschillende grondsoorten. Zelfs droogte is geen probleem. Daarnaast zijn thuja planten relatief goedkoop in vergelijking met andere struiken, waardoor ze een budgetvriendelijke keuze zijn.

Eigenschappen van de Thuja

Soort: Struik
Hoogte: 200 - 500 centimeter
Standplaats: Zon, half-schaduw
Snoeiperiode: 2 keer per jaar, in mei en september
Grondsoort: Verschillende grondsoorten
Bladhoudend: Ja
Groenblijvend: Ja
Winterhard: Ja
Aantal per strekkende meter: Afhankelijk van formaat
Overige kenmerken: Planten geven een licht aroma af

Hoeveel Thuja per strekkende meter nodig?

De groeisnelheid en de grootte zijn bepalend voor de hoeveelheid haagplanten die nodig zijn per (strekkende) meter. Het juiste aantal planten zorgt voor een zichtdichte haag met voldoende groeiruimte.

Bereken het aantal Thuja planten dat nodig is voor een haag:

Verzorging van de Thuja

Thuja's hebben behoefte aan een standplaats met half-schaduw of volle zon. Geef regelmatig water, met name in de eerste periode na het aanplanten. Daarnaast is het aan te raden om 2 tot 3 keer per jaar te bemesten met een organische meststof. Door de snelle groei is 2 keer per jaar snoeien aan te raden. Snoei de eerste keer in mei en doe dit een tweede keer in september. Het is belangrijk om niet meer dan een kwart van de kroon te snoeien.

Thuja kopen bij Tuinplantenonline.nl

Bent u op zoek naar een geschikte haagplant? Dan is Thuja, ook wel bekend als de levensboom, de perfecte keuze. Thuja's zijn wintergroen en eenvoudig te onderhouden, waardoor ze ideaal zijn voor het creëren van een dichte haag. Ze groeien snel en bieden daardoor snel privacy en beschutting. Daarnaast geven Thuja's een heerlijke lichte aroma af, waardoor uw tuin altijd lekker ruikt. Bij Tuinplantenonline.nl kiest u uit een ruim aanbod aan Thuja planten. Onze planten zijn zorgvuldig geselecteerd en van uitstekende kwaliteit. Bovendien worden ze direct uit voorraad geleverd, waardoor u snel van uw nieuwe haag kunt genieten.