Een tuin is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Tuinplanten kunnen een belangrijke rol spelen bij het creëren van een vredige en uitnodigende ruimte. Er zijn verschillende soorten vaste planten, van bamboe, klimplanten tot aan de mooiste varens verkrijgbaar. Tuinplantenonline.nl heeft een breed assortiment, zodat u gemakkelijk de perfecte plant voor uw tuin kunt vinden. Houd er rekening mee dat u het hele jaar door kunt planten, behalve tijdens vorst. Heeft u moeite met kiezen? Neem gerust contact met ons op, of kom langs in ons tuincentrum in de Westereen. Ons team helpt u graag bij het vinden van de perfecte planten voor uw tuin!

Tuinplantenonline.nl maakt het kopen van tuinplanten gemakkelijk en betaalbaar. Aanplanten is het hele jaar door mogelijk, zolang de grond niet bevroren is. In het voorjaar kunt u vaste planten aanplanten, maar kan het even duren voordat hij begint met groeien en bloeien. Dit komt omdat het wortelen vaak even duurt en alle energie nodig heeft. Aanplanten in de herfst heeft dit nadeel niet. Zomers planten vereist meer water (zeker op warme dagen), terwijl de winter minder visueel aantrekkelijk is, maar de in rust zijnde vaste planten zullen in het voorjaar weer uitlopen.

Met ons uitgebreide assortiment zorgt u ervoor dat de tuin precies zo wordt als u voor ogen heeft. Of u nu op zoek bent naar bloeiende bloemen die in de lente uitbundig tot leven komen, of lage beplanting om uw tuin rustiger te maken: met ons ruime assortiment vindt u iets passends. We hebben kwaliteitsplanten in verschillende bloemkleuren en formaten tegen scherpe prijzen.

Wij helpen je om de juiste tuinplanten te kopen

Bij Tuinplantenonline.nl begrijpen we dat het kopen van planten voor uw tuin lastig kan zijn. Daarom helpen wij u graag de juiste keuze te maken bij het vinden van de beste planten voor uw tuin. Onze medewerkers hebben veel kennis om u te helpen beslissen welke soorten geschikt zijn voor uw buitenruimte, of ze zon of schaduw nodig hebben en welke grondsoort de voorkeur heeft.

Benieuwd welke soorten tuinplanten vlinders aantrekken, zodat u gemakkelijk een prachtige oase in uw achtertuin kunt creëren? Met onze hulp kunt u de perfecte planten kiezen die aan uw wensen en voorkeuren voldoen. Wij geven u daarnaast graag advies over de beste verzorging, zodat u het meeste uit elke plant in uw tuin haalt.

Onze deskundige medewerkers zijn er om al uw vragen te beantwoorden, zodat u uiteindelijk de best mogelijke tuinplanten krijgt. Wij willen ervoor zorgen dat u niet alleen geniet van een prachtige levendige tuin, maar dat u ook iets koopt wat binnen uw budget valt.

Planten kiezen: standplaats en grondsoort

Bij het kiezen van tuinplanten is het belangrijk rekening te houden met de standplaats en de grondsoort. Onderzoek eerst waar in de tuin u wilt aanplanten. Houd rekening met de hoeveelheid zon of schaduw in de zomermaanden; 3-5 uur is halfschaduw, minder dan 3 uur betekent schaduw en meer dan 5 uur staat voor volle zon. De meeste soorten doen het overigens goed in gedeeltelijke schaduw.

Ook de grondsoort speelt een belangrijke rol bij de keuze van tuinplanten. De meest geschikte bodem is een humusrijke goed doorlatende grondsoort. Arme zandgrond moet soms worden verrijkt om de vruchtbaarheid te verbeteren. Bij kleigrond kunt u er wat compost of mulch doorheen mengen om de bodem luchtiger te maken.

Verschillende soorten tuinplanten

Wanneer u planten wilt kopen, kan het moeilijk zijn om te kiezen uit de duizenden soorten die beschikbaar zijn. Met onze hulp kunt u er echter voor zorgen dat u de perfecte plant voor uw ruimte en behoeften kiest. Ons assortiment biedt onder andere een ruim aanbod winterharde planten, maar ook mediterrane planten en siergrassen. We hebben alles onderverdeeld in handige categorieën om de zoektocht te versnellen. Filter daarnaast op winterhardheid en standplaats om geschikte soorten voor uw tuin te vinden.

Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar bloeiende tuinplanten die goed groeien in de schaduw, gebruik dan het filter om een soort te vinden die hierbij past. Als u iets specifiekers zoekt waarvan u de naam al, dan kunt u deze ook in ons menu terugvinden. Met deze overzichtelijke categorieën ontdek u snel alle verschillende soorten tuinplanten en kiest u alleen producten die het goed zullen doen in uw tuin!

Tuinplanten verzorgen

Het voorjaar is de tijd van het jaar om uw tuin klaar te maken voor alle komende bloei. Om te beginnen is het belangrijk om de meeste bladverliezende planten in het voorjaar te snoeien. Wintergroene planten hoeft u niet te snoeien, maar als u ze een opfrisbeurt wilt geven, snoeit u alle lelijke bladeren en dode halmen weg. Bemest na het snoeien een geschikte meststof; ze hebben energie nodig om te groeien en nieuwe bladeren en bloemen te vormen. Het is ook essentieel dat u de nieuwe aanplant voldoende water geeft, zodat ze zich goed kunnen aanpassen en hun wortels in de grond kunnen zetten.

Tuinplanten kopen bij Tuinplantenonline.nl

Tuinplanten online kopen bij Tuinplantenonline.nl werkt eenvoudig en snel! Via onze website kunt u makkelijk bestellen en uw planten thuis laten bezorgen of afhalen in ons tuincentrum. We besteden veel zorg aan de selectie en het transport van de bestellingen. Zo bent u verzekerd van een snelle levering en zorgen we dat alle bomen, struiken en planten die we online aanbieden gezond en plantklaar bij u thuis aankomen.