De vlinderstruik (Buddleja davidii) is een aantrekkelijke rijkbloeiende heester die veel vlinders aantrekt met zijn prachtige bloemen. Deze struik groeit goed op een standplaats met zon of half-schaduw en voedingsrijke tuingrond. Een plek in de tuin met veel zonuren zal de bloei tussen juli tot half september alleen maar stimuleren.

Informatie over de vlinderstruik

De vlinderstruik, ook wel bekend als Buddleja Davidii, is een geliefde struik in zowel grote als kleine tuinen. Deze heester trekt verschillende soorten vlinders aan en is verkrijgbaar in verschillende prachtige bloemkleuren. Door de nectar in de bloemen zijn vlinderstruiken ook erg populair bij vlinders.

Er zijn diverse soorten verkrijgbaar, waaronder dwergsoorten die geschikt zijn voor kleine tuinen en potten op een terras. Deze compacte dwergsoorten blijven klein en hebben geen zaadproductie, waardoor ze zich niet ongewenst zullen uitzaaien.

Eigenschappen van de Vlinderstruik

Soort: Struik
Hoogte: 70 cm tot 400 cm
Standplaats: Zon, halfschaduw
Bloeiperiode: Juni, juli, augustus, september
Bloemkleur: Wit, geel, roze, rood, paars, blauw
Snoeiperiode: Jaarlijks in het vroege voorjaar (na laatste nachtvorst)
Grondsoort: Normale voedzame grond, mag iets kalkhoudend zijn
Bladhoudend: Afhankelijk van soort
Groenblijvend: Afhankelijk van soort
Winterhard: Ja
Aantal per m2: 1
Overige kenmerken: Trekt veel vlinders aan, geurende soorten

Lees meer over: Vlinderstruik verzorgen | Vlinderstruik bemesten

Verzorging van de vlinderstruik

De Vlinderstruik groeit het beste op een plek in volle zon of halfschaduw. Dit stimuleert de bloei en maakt de struik aantrekkelijk voor vlinders. De struik heeft een voorkeur voor neutrale tot kalkrijke grond. Een goed doorlatende grond is belangrijk om wortelrot te voorkomen.

Het is belangrijk om vlinderstruiken in het vroege voorjaar terug te snoeien voor een mooie vorm en een overvloedige bloei. In maart kun je de struik tot ongeveer 30 cm boven de grond terugsnoeien. Door drastisch te snoeien zal de heester krachtig terugkomen en zichzelf verjongen. In juni kun je de toppen van de jonge scheuten verwijderen en van augustus tot oktober is het verstandig om dagelijks uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

Vlinderstruik kopen?

Bij Tuinplantenonline.nl kunt u gemakkelijk en snel verschillende soorten Buddleja (vlinderstruik) kopen. Onze webshop heeft een ruim aanbod van deze prachtige struiken, die uit voorraad geleverd worden. Onze planten zijn zorgvuldig geselecteerd en van hoge kwaliteit, zodat u kunt genieten van verse en gezonde planten. U kunt er ook voor kiezen om uw bestelling te laten bezorgen of zelf op te halen in ons tuincentrum in De Westereen. In onze webshop hanteren we de scherpste prijzen, zodat u kunt genieten van een mooie vlindertuin onnodig veel te betalen. Mocht u vragen hebben of deskundig advies nodig hebben, dan staan wij voor u klaar. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.