Weigelia is een bloeiende struik uit de kamperfoeliefamilie. Wereldwijd zijn er tweehonderd soorten. Deze heesters bloeien in mei en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals roze en geel. Ze worden niet hoger dan tachtig centimeter. Weigelia's groeien goed in vruchtbare grond en hebben voldoende vocht en zonlicht nodig. Je kunt ze solitair planten, maar ook naast andere bloeiende struiken.

Algemene Informatie over de Weigelia

De Weigelia is een bloeiende struik die zijn oorsprong vindt in Azië, met name Korea, Japan en Noord-China. Deze onderhoudsarme heeft sierlijke gebogen takken en levendige bloemen in diverse tinten rood, roze en wit. In mei en juni is de bloei met klokvormige bloemen. Hij is een soort uit de kamperfoeliefamilie die wordt gebruikt als sierheester in borders, maar ook in pot. Uiteindelijk kan de Weigelia een hoogte bereiken van maximaal 200 centimeter.

Er zijn ongeveer 200 soorten Weigelia's. Afhankelijk van de soort kunnen de bloemen variëren in grootte. Door de goede winterhardheid is hij bestand tegen een periode met vorst.

Eigenschappen van de Weigela

Soort: Struik
Hoogte: Verschillende hoogtes, van 40 cm tot 200 cm
Standplaats: Zon of half-schaduw
Bloeiperiode: mei, juni
Bloemkleur: Rood, roze en wit
Snoeiperiode: Na de bloei
Grondsoort: Geschikt voor elke grondsoort
Bladhoudend: Nee
Groenblijvend: Nee
Winterhard: Ja
Overige kenmerken: Verliest blad in de winter, geschikt voor groepen in borders of als haagplant

Verzorging van de Weigelia

De Weigelia is een gemakkelijke struik. Hoewel de plant het beste groeit op een voedingsrijke bodem die niet te droog is, kan hij zich makkelijk aan. Geef een standplaats in de volle zon, of met half-schaduw. Aanplanten is het hele jaar door mogelijk, behalve bij vorst. Perfect om te planten in groepen in de border of als haag.

Snoeien is mogelijk na de bloei. Dit kan de plant helpen voor een tweede bloei in de nazomer. Daarnaast kan snoei helpen om oude takken te verwijderen, wat ruimte biedt voor nieuwe scheuten. Het is aan te raden om te bemesten in het vroege voorjaar om knopvorming te stimuleren. Door te mulchen kun je de plant beschermen tegen zomerse droogte.

Weigelia struik kopen bij Tuinplantenonline.nl

Bent u op zoek naar een kleurrijke en onderhoudsarme struik om uw tuin mee op te fleuren? Koop dan de Weigelia online bij Tuinplantenonline. Wij bieden een ruim assortiment aan van deze prachtige struiken, allemaal zorgvuldig geselecteerd en van uitstekende kwaliteit. Het bestellen is gemakkelijk en snel. Laat uw nieuwe aanwinst thuis bezorgen, of kom de heester ophalen in ons tuincentrum in De Westereen. Heeft u nog vragen of wilt u deskundig advies? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.