Een Wisteria (of Blauwe regen) in bloei is de absolute blikvanger in uw tuin. In de periode van april - juni geniet u van de uitbundige bloemtrossen. Het is een klimplant met een voorkeur voor een standplaats in de zon of half-schaduw, bijvoorbeeld tegen een pergola of muur. Wisteria's zijn snelle groeiers die uitstekend winterhard zijn en verkrijgbaar zijn met bloemen in diverse blauwtinten, maar ook in roze en wit.

Over de Blauwe regen (Wisteria)

Blauwe Regen, ook wel bekend als Wisteria, is een prachtige klimplant die een spectaculaire toevoeging kan zijn aan jouw huis- of tuinmuren. Met zijn lange bloemtrossen en betoverende bloemkoppen is deze winterharde plant een opvallende verschijning.

De Wisteria is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder blauw, wit, lichtroze en violet. Deze plant staat bekend om zijn geurige bloemen en heeft steun nodig om te kunnen klimmen. Met zijn grote klimkracht kan de Blauwe Regen indrukwekkende hoogtes bereiken. De bloeitijd van deze plant is in het voorjaar. Daarnaast kan snoeien in de zomer voor een extra bloeiperiode in september zorgen. Daarnaast verspreiden de prachtige bloemkoppen tijdens de uitbundige bloei een heerlijke geur in de tuin.

Eigenschappen van de Blauwe Regen

Soort: klimplant
Hoogte: tot zo'n 9 meter
Standplaats: volle zon
Bloeiperiode: april - juni (soms ook in het najaar)
Bloemkleur: blauw, wit, roze, lichtroze, violet
Snoeiperiode: 2 keer per jaar, in januari - februari en juni - juli
Grondsoort: voedzame humusrijke grond
Bladhoudend: nee
Groenblijvend: nee
Winterhard: ja
Overige kenmerken: geurende bloemen, trekt bijen en vlinders aan

Lees meer over: Blauwe regen verzorgen | Blauwe regen planten | Blauwe regen bemesten

Verzorging van de Blauwe regen:

Voor een gezonde groei heeft deze vaste plant humusrijke grond nodig. Plaats de plant bij voorkeur in de volle zon of halfschaduw, zodat deze voldoende licht krijgt. Houd er rekening mee dat deze snelle klimmer regenpijpen kan beschadigen als het eromheen groeit. Daarom is het belangrijk om de plant regelmatig te snoeien en te geleiden.

Tips voor het planten en snoeien:

  • Plant de Blauwe Regen op een zonnige, beschutte plek uit de koude wind.
  • Zorg voor stevige ondersteuning en bind nieuwe scheuten losjes vast.
  • Snoei alle nieuwe groei terug tot ongeveer 5-6 knoppen halverwege de zomer.
  • Snoei alle zijscheuten terug tot 5-6 knoppen van de groei van het voorgaande jaar in de late winter.
  • Het kan enkele jaren duren voordat de plant voor de eerste keer bloeit.

Blauwe regen kopen?

Blauwe regen kopen doe je eenvoudig en vertrouwd bij Tuinplantenonline. Onze webshop biedt verse en gezonde klimplanten die direct uit voorraad geleverd worden. Met een ruim aanbod en zorgvuldig geselecteerde planten, garanderen wij uitstekende kwaliteit. Of je nu wilt laten bezorgen of zelf wilt ophalen in ons tuincentrum, bij Tuinplantenonline.nl is het allemaal mogelijk. Bovendien bieden wij de scherpste prijzen en kun je gemakkelijk en snel online bestellen. Mocht je vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers klaar om je van advies te voorzien. Kom eens langs in ons tuincentrum in De Westereen of neem contact met ons op.