Appelbomen zijn een geweldige toevoeging aan elke tuin, omdat ze zorgen voor schaduw in de zomer en heerlijke appels van augustus - oktober. Bij Tuinplantenonline.nl verkopen we verschillende soorten appelbomen, waaronder hoogstam, halfstam en laagstam maten. Met een appelboom van Tuinplantenonline.nl plukt u uw eigen verse appels zo uit de boom!

Appelboom soorten

Er zijn veel verschillende soorten appelbomen, elk met hun eigen unieke kenmerken. Zo zijn er smaakvolle appelrassen die lang houdbaar zijn, terwijl andere rassen beter geschikt zijn om als handappel te worden gegeten. Sommige soorten appelbomen zijn zelfbestuivend, waardoor het niet nodig is om bestuiving van andere bomen te ontvangen. Bekende appelrassen zoals de Malus domestica ‘Golden Delicious', Malus domestica 'Elstar', 'James Grieve' en 'Goudreinette' zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende vormen.

Of u nu op zoek bent naar een jonge, oude of juist een laagstam of hoogstam appelboom, bij Tuinplantenonline vindt u een ruim aanbod fruitbomen die geschikt zijn voor uw tuin.

Verzorging van appelbomen

Als u een appelboom met veel vruchten in uw tuin wilt hebben, moet u hem wat liefde en aandacht geven. Hieronder leest u over hoe u de boom kunt verzorgen.

Standplaats

Appelbomen doen het goed in een zonnige of half-schaduwrijke standplaats. Wanneer de boom in de volle zon staat, dan zal hij meer vruchten dragen. Een appelboom kan wel tegen een beetje schaduw, maar dan moet deze wel minimaal vier uur per dag zonlicht krijgen.

De standplaats moet goed worden uitgezocht, omdat een appelboom niet gemakkelijk te verplaatsen is. Een boom in een pot is wel gemakkelijk te verplaatsen!

Aanplanten

Tuinplantenonline.nl levert alle bomen in pot. Het voordeel hierbij is dat aanplanten van de boom het hele jaar door mogelijk is. Alleen bij vorst raden we af dit niet te doen. Bij bomen geleverd met kale wortels is dit anders en is aanplanten alleen mogelijk in de rustperiode.

Om een appelboom te planten heeft u voldoende ruimte nodig en een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voer wat compost of aanplantgrond in de bodem toe. Hij houdt ook van kalk, dus meng ook een beetje kalk in de bodem indien nodig. Plant vervolgens de boom op de juiste diepte in het plantgat en vul dit aan met aarde zodat de kluit gelijk komt met de bovenkant van de grond. Geef verder regelmatig water aan de boom totdat deze goed is aangeplant.

Snoeien

Snoeien van een appelboom is niet moeilijk. U kunt hem in de winter snoeien van december tot april en in de zomer van juni tot augustus. De omhoog groeiende takken kunnen worden afgeknipt in de winter. Deze worden waterloten genoemd. In de zomer gaat het om vooral om vormsnoei, zodat de mooie vorm van de boom behouden blijft. Wilt u veel en grote appels oogsten, dan is het belangrijk de wintersnoei niet over te slaan.

U moet in de winter alle zijtakken terug knippen op zo'n 10 cm vanaf de hoofdtak en in de zomer kunt u alle kruisende en storende takken wegsnoeien. Snoei niet teveel in één keer weg, maximaal een derde van de boom per keer.

U hebt een handzaag of een snoeischaar nodig om de takken van deze fruitboom af te knippen. Zorg ervoor dat deze scherp is, zodat u de boom niet onnodig beschadigt.

Appelboom kopen bij Tuinplantenonline.nl

Bij tuinplantenonline.nl vindt u de hoogste kwaliteit appelbomen van gespecialiseerde kwekers die goed ziektersistent zijn. Deze worden uit voorraad geleverd, zodat u er snel van kunt genieten in uw eigen tuin. Wanneer u vragen heeft, staan onze deskundige medewerkers altijd voor u klaar om u te helpen.