Als u van vers fruit uit eigen tuin wilt genieten, maar niet ruimte hebt voor een grote boom, kan een dwergfruitboom perfect voor u zijn. Deze fruitbomen blijven klein, waardoor ze ideaal zijn voor kleinere tuinen of zelfs een balkon. Bovendien hebben ze weinig verzorging nodig en kunnen ze in potten of in de volle grond worden geplant. Of u nu op zoek bent naar een kleine kersenboom, appelboom, perenboom of pruimenboom, Tuinplantenonline.nl heeft ze allemaal!

Informatie over de dwerg fruitboom

Dwergfruitbomen zijn een goede keuze voor mensen die hun eigen fruitboomgaard willen hebben, maar niet veel ruimte hebben. Deze bomen zijn stamgeënt, wat een langzamere groei mogelijk maakt. De eerste vertakking begint laag aan de boom, zodat u het fruit gemakkelijk kunt plukken. Het verschil tussen dwergfruitbomen en laagstam fruitbomen is dat dwergfruitbomen kleiner blijven. Daardoor zijn deze kleine fruitbomen perfect voor kleine tuinen of om te plaatsen op een balkon.

Soorten mini fruitbomen

Bij het kopen van een dwergfruitboom kiest u uiteraard voor een boomsoort met fruit dat u graag eet. Er zijn verschillende soorten dwergfruitbomen verkrijgbaar, waaronder mini appelbomen, perenbomen en kersenbomen. Het is ook belangrijk om te overwegen of de boom zelfbestuivend is of niet. Zelfbestuivende fruitbomen zijn soorten die zichzelf kunnen bevruchten met stuifmeel van hun eigen bloemen. Kruisbestuivende bomen hebben een tweede ras in de buurt nodig die stuifmeel kan overbrengen op de bloemen van de eerste boom.

Dwergfruitbomen zijn klein, maar ze kunnen een relatief grote hoeveelheid fruit produceren. De grootte van de boom hangt af van het ras dat u kiest, maar ze zijn allemaal kleiner dan traditionele fruitbomen. Dit is perfect voor mensen die weinig ruimte in hun tuin hebben of fruit op een balkon willen telen.

Dwerg fruitboom kopen?

Fruitbomen zijn een aanwinst voor elke tuin. Wij leveren alle dwerg fruitbomen in pot. Het voordeel is dat een boom uit pot het hele jaar rond aangeplant kan worden, met uitzondering van vorst. Bij Tuinplantenonline.nl staan we klaar om alle uw vragen te beantwoorden. Of u nu hulp nodig heeft bij het beslissen welke boom u wilt kopen, meer wilt weten over de verzorging of andere vragen heeft, onze deskundige medewerkers staan voor u klaar. Wij zijn bereikbaar per telefoon, e-mail en chat, zodat we u altijd snel kunnen helpen. Liever de fruitbomen eerst bekijken? Kom gerust langs in ons tuincentrum in de Westereen.