Cipressen zijn langzaam groeiende bomen met naaldachtige bladeren. De slanke groeivorm is kenmerkend en geeft de cipres een elegante uitstraling. Cupressus sempervirens, zoals deze soort ook wel heet, komt van oorsprong uit het Middelandse Zeegebied. Ze hebben een voorkeur een zonnige standplaats met losse, goed gedraineerde grond, die niet te nat is. Bekijk direct het aanbod op Tuinplantenonline.nl en koop voor een scherpe prijs online, of in ons tuincentrum in de Westereen.

Over cipressen (Cypres)

De Cypres, ofwel Cupressus sempervirens, is een wintergroene naaldboom die van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied komt. Deze langzaam groeiende boom heeft een slanke vorm en vraagt om een humusrijke, goed doorlatende grond die niet te nat is. Het is aan te raden om de boom preventief te behandelen tegen schimmels en hem te beschermen bij zeer strenge vorst. De Cypres heeft regelmatig water nodig, maar mag niet continu nat staan om wortelrot te voorkomen.

Snoeien kan het beste in de maanden september tot oktober. De Cypres is ook erg geschikt als haagplant, voor meer privacy en om snel die Mediterrane sfeer in de tuin te creëren. Snoeien is belangrijk om een mooie strakke haag te krijgen. Toch is snoei niet noodzakelijk omdat de Italiaanse Cypres van nature erg smal blijft. Het is daarnaast een wintergroene plant die uw tuin het hele jaar door kleur geeft.

Eigenschappen van de Cipres

Soort: Boom, haagplant
Hoogte: max. 12-15 meter
Standplaats: Volle zon
Bloeiperiode: Februari
Snoeiperiode: September - oktober
Grondsoort: Losse, goed doorlatende grond
Wintergroen: Ja
Winterhard: Redelijk winterhard, bij strenge vorst beschermen
Overige kenmerken: Langzaam groeiende slanke boom, smal opgaande groeiwijze, geschubde groene bladeren

Cipressen kopen bij Tuinplantenonline.nl

Wil je cipressen kopen voor jouw tuin? Tuinplantenonline biedt een ruim aanbod verse en gezonde cipressen die direct uit voorraad geleverd worden. Ze zijn stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd en van uitstekende kwaliteit. Kies ervoor om je bestelling te laten bezorgen of kom de Cypres zelf ophalen in ons tuincentrum in De Westereen. Kom gerust langs voor deskundig advies of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bestel nu en geniet snel van de Toscaanse sfeer in jouw tuin!