De mediterrane sfeer in uw eigen tuin? Olijfbomen zorgen direct voor dat vakantiegevoel! Tuinplantenonline.nl heeft een ruim aanbod olijfbomen die afkomstig zijn van kwekers uit Spanje en Italië. Iedere boom in onze webshop is met zorg geselecteerd, ziektebestendig en voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Meer weten over onze olijfbomen? Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar! Neem gerust contact met ons op, of kom eens langs in ons prachtige tuincentrum.


Over de olijfboom

Bij Tuinplantenonline.nl vindt u winterharde olijfbomen tegen een vaste lage prijs! Onze olijfbomen worden met zorg geselecteerd en komen rechtstreeks van kwekers uit Spanje en Italië. Wij bieden alleen de sterkste rassen aan, want deze zijn het meest winterhard en beter bestand tegen ziektes.

De olijfboom (of Olea Europaea) is onderdeel van de Oleaceae familie. Het is één van de oudste boomsoorten ter wereld en staat in culturen symbool voor onder andere: liefde, kracht, vrede, wijsheid en welvaart. Kenmerken van de olijf zijn de grijs-groene ovaal vormige bladeren, stam met ruwe bast en de eetbare vrucht. Bij de juiste verzorging groeien vanaf het vijfde jaar olijven aan de boom. Deze heerlijke vrucht wordt als delicatesse gegeten, maar ook gebruikt om bijvoorbeeld olijfolie van te maken.

Een olijf kunt u het hele jaar rond planten, met uitzondering van dagen met vorst. Wij leveren alle bomen en planten in pot. Het voordeel hiervan is dat u niet direct op de dag van levering hoeft te planten. Ook wanneer u dit enkele dagen later doet zal dit geen probleem zijn. Olijfbomen zijn zeer goed bestand tegen het Nederlandse klimaat en bovendien goed winterhard. Bij strenge of aanhoudende vorst heeft de plant extra winterbescherming nodig.

Ons assortiment is zeer uitgebreid van jonge olijfbomen tot oude bomen met een dikke stam. Ook vindt u bij ons een ruim aanbod olijfstruiken, olijfbomen op stam en verschillende snoeivormen zoals de Bonsai en Pon Pon. Door de vele soorten is er voor elke tuin of terras een passende boom te vinden die voldoet aan uw wensen.

Eigenschappen van olijfbomen

Soort Boom
Familienaam Oleaceae
Hoogte Max. 6 meter
Standplaats Zon
Bloeiperiode April - juni
Bloemkleur Wit
Snoei Niet nodig, vormsnoei mogelijk
Grondsoort Alle neutrale grondsoorten, mits voldoende waterdoorlatend en voedingsrijk.
Bladhoudend Ja
Groenblijvend Ja
Winterhard Goed winterhard, bij strenge vorst winterbescherming nodig
Overige kenmerken Opvallende vruchten, sierlijke boom

Olijfbomen voor binnen & buiten

Meestal wordt de Olea Europaea buiten in volle grond of in een pot geplant. Wanneer u de olijfboom binnen wilt neerzetten, dan is dit ook mogelijk! Deze mediterrane bomen zijn gewend aan een mild klimaat en groeien daardoor ook goed in uw woonkamer. Houd er wel rekening dat u de boom zonlicht nodig heeft. Kies daarom altijd voor een standplaats in de buurt van een raam. Plaats de plant daarnaast op een tochtvrije plek en niet te dicht bij de verwarming.

Verzorging

Olijfbomen kunt u het hele jaar planten, mits de bodem niet bevroren is. De olijf groeit goed op vrijwel elke grondsoort en heeft een voorkeur voor een lichtvochtige en waterdoorlatende bodem. Zorg dat wortels niet lange tijd nat staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij langdurige droogte extra water, zodat de grond lichtvochtig blijft. Bemest maandelijks in de periode van april tot oktober met een hand gedroogde koemestkorrels of korrelkunstmest. Snoeien is niet nodig, maar mag om de vorm te herstellen en groei vanuit de kroon te stimuleren. Snoei in het voorjaar omdat de boom in de groeiperiode sterk is en snoeiwonden sneller dichtgroeien.

De Olea Europaea is winterhard, maar bij strenge of langdurige vorst wordt winterbescherming aangeraden. Met een afdekhoes of vliesdoek beschermt u de boom tegen de kou. Staat de olijfboom in pot? Dan kunt u met noppenfolie de pot inpakken zodat wortels niet bevriezen.

Olijfboom kopen bij Tuinplantenonline.nl

De olijfboom (Olea europaea) is een winterharde groenblijvende boom uit het Middellandse Zeegebied. Hij is zeer geschikt voor het creëren van een mediterrane sfeer in uw tuin. Bij Tuinplantenonline.nl vindt u een groot assortiment winterharde olijfbomen die direct leverbaar zijn vanuit ons tuincentrum. Bestel gemakkelijk online tegen blijvend scherpe prijzen en laat deze mediterrane bomen binnen 3-5 werkdagen bij u thuisbezorgen.