Wilt u een tropisch tintje toevoegen aan uw tuin, dan zijn palmbomen een geweldige manier om dit te doen! Wij bieden een ruim aanbod, zodat u de perfecte palm kunt vinden voor uw tuin. Of u nu op zoek bent naar een grote palmboom als opvallende sfeermaker, of een kleine palmboom als tropisch accent voor uw tuin of balkon, wij hebben voor ieder wat wils. Onze bomen zijn afkomstig van de beste kwekers uit het Middellandse Zeegebied, waardoor u verzekerd bent van een hoge kwaliteit palmboom.

Palmboom soorten

De Trachycarpus fortunei (Chinese waaierpalm) is een palm die komt uit het zuidwesten van China en ook in Noord-Vietnam. Daar werd hij eeuwenlang gekweekt voor zijn eetbare zaden. Het is een zeer winterharde palm die nu veel gekweekt wordt in het Middelandse Zeegebied. Tegenwoordig heeft de Trachycarpus fortunei aan populariteit gewonnen als tuin- en kamerplant, gewaardeerd om zijn tolerantie voor tropische omstandigheden. De Trachycarpus wagnerianus is algemeen bekend als de henneppalm of windmolenpalm. Hij komt voor van Nieuw-Guinea, Indonesië tot het noordoosten van Australië. Hij geeft de voorkeur aan kustgebieden en groeit in tropisch regenwoud vanaf zeeniveau tot op 600 meter hoogte.

Chamaerops humilis is de enige inheemse Europese palm. In de natuur is het een dichte, uitgroeiende struik of kleine boom tot maximaal 8 meter hoog. Deze hoogte wordt alleen bereikt in optimale condities. In Nederland blijft de palmboom meestal 1-2 meter. De Chamaerops humilis is een bloeiende plantensoort uit de palmfamilie Arecaceae, die inheems is in het westelijke en zuidelijke Middellandse-Zeegebied. Hij is ook bekend als Europese waaierpalm, dwergwaaierpalm en mediterrane waaierpalm. Naast de bovengenoemde soorten heeft u bij Tuinplantenonline ook de keuze uit soorten als: Butia Capitata, Phoenix Canariensis en Brahea Armata.

Verzorging van palmbomen

Palmbomen zijn planten die veel water nodig hebben, vooral in de zomer en het voorjaar. Zorg dat de grond vochtig is, maar de wortels niet continu in water staan. Het is belangrijk om de palm in een pot met voldoende ruimte te planten zodat hij ruimte heeft om te groeien. Voor het planten in volle grond geldt dit uiteraard ook. Kies voor een standplaats met veel zonlicht, het liefst op een beschutte plek (bijv. bij een muur of schutting). Het is niet noodzakelijk om een palmboom te snoeien. U kunt gele en verdorde bladeren in het voorjaar verwijderen. Bij het planten van een palmboom kiest u voor goed vochtdoorlatende en voedingsrijke grond. Geef de eerste dagen na het planten rijkelijk water.

Palmboom online bestellen en laten bezorgen

Tuinplantenonline.nl is de Nederlandse specialist in palmbomen. Wij bieden een breed assortiment van verschillende soorten en maten voor in uw tuin. U kunt online bestellen en uw boom thuis laten bezorgen of op een adres naar keuze. Het is heel eenvoudig! Kies de boom die u wilt, en Tuinplantenonline regelt de rest voor u. Zo heeft u de palmboom van uw keuze binnen 3-5 werkdagen al in huis!