Siergrassen zijn een plantensoort die gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in tuinen en andere buitenruimtes. Bij tuinplantenonline.nl verkopen we een verscheidenheid aan siergrassen die gebruikt worden om sfeer en textuur toe te voegen aan elke tuin.

Siergrassen voor uw tuin

Siergrassen zijn winterharde grassen die voor decoratieve doeleinden worden geteeld. Ze worden op verschillende manieren toegepast, waaronder als bodembedekker in tuinen en parken. De grassen worden gebruikt in verschillende soorten en stijlen van tuinontwerp, zoals strakke, landelijke en rotstuinen. Het zijn overblijvende planten, dus ze groeien jaar na jaar. Ze zijn er in alle soorten en maten, van hoge tot laagblijvende, van robuust tot slank, met grassen die gestreept of effen gekleurd zijn. Sommige siergrassen staan op dikke, houtachtige stengels en worden tot 2 meter hoog, terwijl andere zacht en teer zijn en niet meer dan een paar centimeter hoog worden. Naas het planten in de volle grond zijn deze grassen ook in pot een perfecte toevoeging aan de tuin.

Welke soorten zijn er?

Siergras is een uitstekende plant voor elke tuin, waarmee u een mooie aanblik van groen kunt krijgen. Er zijn vele siergras soorten waaruit u kunt kiezen. De meest gekweekte soorten siergras zijn: Vedergras, Fonteingras, Rietgras en Schapengras. De planten zijn geweldig om kleur, textuur en hoogte aan uw tuin toe te voegen. Bekijk het aanbod van Tuinplantenonline om te zien welke u soort u het meest aanspreekt. Naast een aantal hoge siergrassen zijn ook laagblijvende siergrassen online verkrijgbaar.

Siergrassen snoeien

We raden aan om niet-wintergroene siergrassen ieder jaar in het vroege voorjaar (eind februari/begin maart) te snoeien. Knip het dorre gras af met een scherpe tuinschaar tot een lengte van circa 30 cm boven de grond. Bij wintergroene siergrassen snoeien is dit niet noodzakelijk. Wel is het goed om de plant te kammen. Dit betekent dat u de oude stengels verwijdert door eraan te trekken. Draag hierbij handschoenen om uzelf te beschermen tegen sneëen.

Siergras kopen bij Tuinplantenonline.nl

Er is een breed scala aan siergrassen beschikbaar, zowel natuurlijk uitziende grassen, als grassen die u kunt combineren met andere bloemen of planten. De sleutel tot het kiezen van een goed siergras is te weten wat goed zal staan bij uw stijl en de rest van uw tuin. Al een keuze gemaakt? Siergras kopen kan gemakkelijk en vertrouwd via Tuinplantenonline. Wij bieden alle meest gebruikte betaalmethodes aan via een beveiligde SSL verbinding. Uw bestelling wordt vanuit ons tuincentrum in de Westereen verstuurd en is al in 3-5 werkdagen in huis!