De Bolamberboom ook bekend als de Bolliquidambar of Liquidambar ‘Gum Ball’ is een boom met groen blad dat in de herfst prachtig verkleurd naar een combinatie van geel, rood en oranje. Deze langzaam groeiende bolboom is gemakkelijk in onderhoud en doet het goed op vrijwel alle grondsoorten. Daarnaast is snoeien bij een bolamberboom niet nodig. Bij Tuinplantenonline.nl vindt u een ruim aanbod amberbomen in verschillende formaten die direct vanuit vooruit in ons tuincentrum worden geleverd.


Over de Liquidambar styraciflua 'Gum Ball'

Steeds vaker wordt gekozen om een bolamberboom te planten. Dat is niet vreemd, want deze karakteristieke bolboom op stam doet het goed op vrijwel iedere grondsoort en is geliefd door het prachtige herfstblad. In de zomer is het blad glanzend groen, maar in het najaar zal van kleur veranderen in een combinatie van rood, geel en oranje. De boom verliest pas laat in de winter blad en komt van oorsprong  uit Noord-Amerika. Omdat de bolamber langzaam groeit is deze geschikt voor zowel grote als kleine tuinen. Ook kunt u ze plaatsen aan een oprijlaan of gebruiken als afscheiding met de buren. De Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' is niet veeleisend en erg onderhoudsvriendelijk omdat snoeien niet nodig is. Op Tuinplantenonline.nl vindt u een gevarieerd aanbod van winterharde amberbomen in bolvorm die u het hele jaar rond kunt planten (behalve bij vorst).

Bolamberboom verzorging

De Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' is eenvoudig in onderhoud. Voor optimale groei kunt u de onderstaande adviezen volgen.

Planten & grondsoort

Een Amberboom planten kan op vrijwel iedere bodem. Toch zal de boom het beste groeien op een voedzame en tegelijk vochtige grond. Meng bij het planten de bestaande bodem met bemeste tuinaarde om de grond te verrijken met voedingstoffen. Plaats naast de boom een aanplantpaal. Hierdoor zal de boom bij hevige wind recht blijven staan en voorkomt u scheve groei van de Bolliquidambar.

Water geven

Direct na het planten is het belangrijk dat de boom voldoende water krijgt. Met een volle emmer water zorgt u dat de bodem goed vochtig is. Daarna heeft de boom alleen bij droge perioden van meer dan een week extra water nodig. Zorg dat de bodem niet uitdroogt en giet dan twee keer per week een emmer water rond de stam. Bij extreme hitte voegt u daar één emmer water aan toe.

Snoeien

Snoeien is bij de bolamber niet nodig. Heeft de boom uitstekende takken, dan kunt u in maart of april vormsnoei toepassen om de boomvorm terug te krijgen. Gebruik hiervoor altijd scherp snoeigereedschap om risico op ziektes en schimmels zoveel mogelijk te beperken. Snoei zal de groei vanuit de kern stimuleren.

Bolamberboom (Bolliquidambar) kopen

Bij Tuinplantenonline.nl koopt u eenvoudig online amberbomen. Wij leveren direct uit voorraad en snelle bezorging binnen 3-5 werkdagen is daardoor mogelijk. Eerst de bomen bekijken? Kom gerust langs in ons tuincentrum in de Westereen met ruim 30.000 m2 aan bomen, tuinplanten en heesters. Tuinplantenonline.nl helpt graag met advies. Bij vragen over de bolamber staan onze deskundige medewerkers voor u klaar.