Fruit eten uit eigen tuin, wie wil dat niet? Met fruitbomen kunt u vanaf de zomer genieten van heerlijke vruchten. Bij Tuinplantenonline.nl vindt u verschillende soorten zoals de populaire peren-, appel- en pruimenboom, maar ook diverse kersenbomen en notenbomen. Heeft u een kleine tuin of zoekt u een boom die compacter groeit? Met de leifruitbomen en kleinblijvende soorten is er voor iedere tuin een passende fruitboom te vinden.

Fruitbomen

Fruitbomen zijn een gemakkelijke manier om een vleugje groen aan uw tuin toe te voegen en daarbij te genieten van het verse fruit. Er zijn veel verschillende soorten, elk met een eigen vrucht en bijbehorende unieke smaak. Wanneer de boom in het voorjaar bloesem heeft, dan zal deze heerlijk ruiken en een aanwinst zijn voor iedere tuin. Ons assortiment is uitgebreid en biedt voor ieder wat wils. Enkele van de meest populaire bomen die wij verkopen zijn de appel-, peren-, pruimen- & kersenboom.

Lees ook onze artikelen over: Fruitboom snoeien | Fruitboom planten | Fruitboom bemesten | Veelgestelde vragen over Fruitbomen

Hoogstam fruitbomen

Een hoogstam boom wordt vaak in tuinen toegepast om te zorgen voor meer privacy en diepte. De takken van dit type fruitboom beginnen pas op een hoogte van 180 - 200 cm, waardoor ze in de zomer schaduw en verkoeling bieden. Wilt u het fruit oogsten uit een hoogstam fruitboom? Dan heeft u in veel gevallen wel een ladder nodig!

Halfstam fruitbomen

Bent u op zoek naar een kleinere fruitboom, dan komt u uit bij de halfstam bomen. De stamhoogte van bij deze fruitbomen ligt tussen de 80 cm en 120 cm. Door het formaat zijn de bomen gemakkelijk te verzorgen. Wanneer u moet snoeien is afhankelijk van het type boom. De boom heeft in tegenstelling tot de hoogstam fruitbomen minder ruimte nodig en is hierdoor ook geschikt voor minder grote tuinen. Let op: bij de juiste verzorging en plaatsing kan de boom wel een maximele hoogte van 3-5 meter bereiken.

Fruitboom kopen

Heeft u de perfecte boom gevonden? Fruitbomen kopen via Tuinplantenonline is eenvoudig en vertrouwd. Reken uw bestelling af met één van de bekende betaalmethoden, zoals bijvoorbeeld iDeal of creditcard. Wij zorgen dat u binnen 5 werkdagen kunt genieten van uw bestelling.

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste fruitboom. Ook kunt u bij ons terecht met vragen over het planten en de verzorging. Neem gerust contact met ons op, of breng een bezoek in één van onze vestigingen in Leeuwarden of de Westereen.