Klimplanten zijn planten die naar boven groeien door zich vast te klampen. Dit kan bij een boom, een muur of bijvoorbeeld een schutting zijn. Er zijn veel verschillende soorten klimplanten. Enkele van de meest populaire soorten zijn de klimop, clematis en blauwe regen. Bij Tuinplantenonline.nl verkopen wij een grote verscheidenheid aan klimplanten. Ons assortiment bestaat uit zowel bladhoudende en bladverliezende soorten, maar ook bloeiende als niet-bloeiende planten. Wij bieden een ruim aanbod, zodat u de perfecte plant kunt vinden voor uw wensen.

Welke klimplanten kiezen voor uw tuin?

Bent u op zoek naar een klimplant om een schutting of kale muren te bedekken? Of misschien wilt u uw tuin verrijken met een elegante bloeiende klimmer om een haag met bloemen te creëren. Er zijn veel verschillende soorten klimplanten waaruit u kunt kiezen, dus het is belangrijk dat u er een kiest die aan uw wensen voldoet. Wilt u een bladverliezende klimplanten, of groenblijvende klimplanten die hun blad het hele jaar door behouden. Als u op zoek bent naar een verticaal groeiende plant met veel bloemen, dan zijn bloeiers zoals de Wisteria (Blauwe regen) of Clematis een goede keuze. Ook voor het snel bedekken van een nieuwe schutting zijn voldoende mogelijkheden, waarbij veruit de bekendste soort de hedera is. Houd er rekening mee dat niet alle klimplanten zelfhechtend zijn, waardoor in sommige gevallen ondersteuning of opbinden nodig is voor een goede groei.

Bij Tuinplantenonline.nl helpen we onze klanten graag bij het maken van een geschikte keuze. Voor het bedekken van een kale muur of houten schutting, of als u wat groen toe wilt voegen aan uw pergola, we hebben een uitgebreid aanbod om uit te kiezen. Weet u niet zeker wat geschikt is voor uw tuin, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om advies te geven. Bekijk ook een ons blog met tuinadvies en tips over: geurende klimplanten | klimplanten voor schutting

Wintergroene soorten

Wintergroene klimplanten zijn een geweldige manier om het hele jaar door groen in uw tuin te hebben. Enkele populaire groenblijvende klimplanten zijn Toscaanse jasmijn, Clematis en kamperfoelie. Deze vaste planten zijn gemakkelijk te verzorgen en zijn geschikt om een groene wand te creëren. Daarnaast is de klimop (hedera) een populaire zelfhechtende klimplant. Er zijn veel verschillende soorten hedera's, maar de bekendste is de hedera hibernica. Een klimop is een snelgroeiende  en winterharde plant, en wordt vaak gebruikt als begroeiing tegen een gaashekwerk, wat zorgt voor een groene tuinafscheiding of haag die beschutting geeft in uw tuin.

Klimplanten met bloemen

Er zijn veel soorten klimplanten met bloemen, waaronder wilde wingerd, blauwe regen en klimhortensia. Deze planten staan stuk voor stuk bekend om hun rijke bloei, en sommige geven zelfs een heerlijke geur af. Bent u op zoek naar een kleinbloemige soort met witte bloemen? Dan is de Toscaanse jasmijn met zijn langdurige en uitbundige bloei tussen mei en september een aanrader. Al deze bloeiende klimplanten voegen een elegante charme toe aan de buitenruimte. Bekijk voor u de planten koopt naar de bloeiperiode. Verschillende soorten klimmers hebben Het is daarnaast een goede manier om vlinders en andere bestuivers aan te trekken.

Snelgroeiende soorten

Een snelgroeiende klimplant zoals de klimop is een geweldige manier om snel privacy toe te voegen en uw buitenruimte te verfraaien. Sommige van deze zelfhechtende klimmers kunnen tot 1,5 meter per per jaar groeien, dus ze zijn geschikt om snel lelijke muren te verbergen of ongewenst uitzicht te blokkeren. De meeste soorten zijn relatief gemakkelijk te verzorgen en vereisen weinig onderhoud, behalve regelmatige snoei. Let er bij het planten van een snelgroeiende klimmer op dat ze voldoende ruimte krijgen om te groeien.

Klimplanten kopen bij Tuinplantenonline.nl

Wilt u klimplanten kopen? Dan bent u bij Tuinplantenonline.nl aan het juiste adres! Wij hebben een ruim assortiment aan populaire klimmers. Of u nu op zoek bent naar een snelgroeiende plant om een minder mooie muur te bedekken of een langbloeiende klimmer om de tuin kleur te geven, wij hebben de specifieke soort die u zoekt. Al onze hoogwaardige planten zijn bovendien met zorg geselecteerd en komen van de beste kwekers.