De lei-olijfwilg is een groenblijvende leiboom soort. Hij wordt ook wel Elaeagnus Ebbingei genoemd en bloeit in de herfst met kleine witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bladeren zijn groen-grijs en de bladvorm is ovaal. Deze plant groeit vrij snel en kan worden gebruikt als een haag op stam, of als leischerm om inkijk te beperken. De boom is wintergroen en verdraagt snoei goed. Hij kan bovendien het hele jaar door geplant worden, behalve als het vriest.

Over de lei olijfwilg

De lelie-olijfwilg, ook bekend als Elaeagnus Ebbingei, is een leiboom. Dit betekent dat de boom wordt geleid om op een specifieke manier te groeien. Het is een bladhoudende boom, waardoor u ook in de wintermaanden nog groen in de tuin behoudt. De bladeren zijn mooi groengrijs en zijn ovaalvormig. Hij bloeit in de herfst met kleine witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De boom groeit vrij snel, dus hij is perfect als u op zoek bent naar een volle haagplant die veel privacy geeft. Deze leibomen zijn goed winterhard, wat hem perfect maakt voor het Nederlandse klimaat. De lei olijfwilg is ook goed bestand tegen wind en de zilte zeelucht. Het is een groenblijvende boom, wat betekent u ook in de wintermaanden nog groen in de tuin behoudt.

Olijfwilg leiboom verzorgen

De lei olijfwilg is een geweldige leiboom die het goed doet in het Nederlandse klimaat. Hij staat bekend als winterhard en verdraagt de kou, maar doet het ook goed in warmere klimaten. Hij kan zowel in de zon als in de schaduw groeien en heeft daarbij een goed doorlatende grond nodig. Deze bomen zijn gemakkelijk in onderhoud. Om de leiboom gezond en in de herkenbare leivorm te behouden, is snoeien noodzakelijk. Snoei in april, als er geen nachtvorst meer is en opnieuw in september.

Lei olijfwilg kopen bij Tuinplantenonline.nl

Als u op zoek bent naar een sterke, groenblijvende boom die bestand is tegen wind en de zilte zeelucht, dan is de lei-olijfwilg de perfecte keuze. Deze boom kan gebruikt worden om een volle haag te vormen en zorgt voor privacy. Wij hebben een groot assortiment bomen en planten tegen een scherpe prijs. Heeft u vragen over de lei olijfwilg? Neem gerust contact op met één van onze deskundige tuinmedewerkers.