De Leibeuk is een bladhoudende Nederlandse boom, met blad dat in de herfst bruin kleurt. Vaak wordt de leiboom gebruikt als erfafscheiding, of om de inkijk van langslopende mensen te beperken. Bij Tuinplantenonline.nl vindt u een ruim aanbod van deze sierlijke beuk. Wij leveren al onze bomen uit voorraad vanuit ons eigen tuincentrum in de Westereen.

Over de Leibeuk

De Leibeuk zorgt voor een karakteristieke uitstraling om het huis en staat bekend om de dichte groei. Deze leivorm is daardoor geschikt als erfafscheiding, of om meer privacy in en om het huis te creëren. Kieskeurig is deze boom niet. U kunt de beuk planten in de schaduw, half-schaduw en zelfs in de volle zon. Bij de laatste is het wel van belang de stam te beschermen tegen verbranding. De leibeuk is in de winter grotendeels bladhoudend, hierdoor kunt u inkijk beperken. Op het moment dat nieuwe bladeren in het voorjaar tevoorschijn komen valt het oude blad af. Er zijn drie soorten leibeuken verkrijgbaar bij Tuinplantenonline.nl, namelijk de: Carpinus Betulus, Rode Fagus sylvatica (Rode leibeuk) en Groene Fagus sylvatica (Groene leibeuk). Het verschil zit alleen in bladkleur die per soort anders is.

Leibeuk kopen bij Tuinplantenonline.nl

In onze webshop vindt u een ruim aanbod leibomen, met ook de bladhoudende leibeuk. De takken van deze bomen zijn tegen een leischerm gebonden, waardoor ze horizontaal groeien. Perfect om een schaduwplek in uw tuin te creëeren, maar ook om inkijk van buren te beperken. Wij leveren alle bomen direct uit voorraad vanuit ons eigen tuincentrum. Bestellingen worden daardoor al binnen 3-5 werkdagen bij u thuisbezorgd. Nog een vraag over de Leibeuk? Neem gerust contact met ons op!