Elaeagnus Ebbingei planten

Elaeagnus Ebbingei 'compacta' struik 100 cm

Wanneer u een Elaeagnus ebbingei wilt planten in uw tuin, dan is het belangrijk om te weten welke grondsoort en standplaats bij deze groenblijvende heester past.

Op deze pagina geven we advies over de beste periode om de Elaeagnus ebbingei (Olijfwilg) te planten. Lees alles over de geschikte standplaats en de beste werkwijze bij het in de grond zetten van deze struik.

Wanneer de Elaeagnus Ebbingei planten?

De beste periode om een Elaeagnus Ebbingei te planten is in de herfst of vroege lente, wanneer de grond nog vochtig is van de regen. Dit zorgt ervoor dat de plant gemakkelijker wortelt en beter aanslaat. Aanplanten in de zomer is ook mogelijk. Let er in deze periode nog meer op dat de plant niet uitdroogt door hitte en geef extra water als de grond droog aanvoelt.

Standplaats voor de Elaeagnus Ebbingei

De Elaeagnus Ebbingei is een heester die geschikt is voor zowel halfschaduw als volle zon. Het is wel aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten, zodat hij niet te veel blootgesteld wordt aan harde wind of extreme temperaturen.

De struik moet worden geplant op een goed doorlatende bodem, zodat overtollig water gemakkelijk kan wegvloeien en de plant geen natte voeten krijgt. De olijfwilg is ook geschikt om te planten in gebieden aan zee, aangezien hij goed bestand is tegen zout en wind.

Elaeagnus Ebbingei compacta op stam 140 cm stam

Werkwijze planten van een Elaeagnus Ebbingei

Om een Elaeagnus Ebbingei te planten, volg je de volgende stappen:

  1. Kies een geschikte standplaats. Zorg ervoor dat de struik op een beschutte plek wordt geplant, op een goed doorlatende bodem en op een plek halfschaduw of zon.

  2. Maak een gat in de grond dat ongeveer twee keer zo groot is als de pot waarin de plant zit.

  3. Verwijder de Elaeagnus Ebbingei zorgvuldig uit de pot en zet hem in het gat. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit op dezelfde hoogte komt te staan als de grond.

  4. Voeg eventueel wat compost of meststof toe aan het gat om de plant extra voedingsstoffen te geven.

  5. Vul het gat met aarde en druk aan zodat de heester recht en stevig staat.

  6. Water de plant goed na het aanplanten, zodat de grond vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt in de eerste weken.