Fruitbomen laten zich ook gemakkelijk vormen als leiboom. Tegen een muur of schutting in de zon voelt fruit zich meer dan prima thuis. Vaak kunt u zelfs al iets eerder van het fruit genieten vanwege het warmere klimaat. Leifruit kan echter ook uitstekend dienen als omheining of scheiding van een stuk tuin of border. Bij tuinplantenonline.nl hebben we vele soorten leibomen staan; appels, peren, pruimen en kersen.


Informatie over de lei fruitboom

Lei fruitbomen zijn vruchtdragende bomen die in een specifieke vorm worden gekweekt. Dit betekent dat de takken worden vastgezet om in een bepaalde vorm te groeien. Het is een prachtige sierboom die zowel bladverliezend als groenblijvend kan zijn. Deze soort leibomen dragen vruchten in de zomer of herfst, afhankelijk van het ras. Ze zijn een goede keuze als u op zoek bent naar een manier om uw tuin meer privacy te geven, of als u een vleugje elegantie wilt toevoegen.

Soorten leifruit

Er zijn verschillende soorten leifruitbomen, waaronder perenbomen, appelbomen en pruimenbomen. Binnen de peren als leiboomras hebben we de Conference, de Doyenne du Comice en de Gieser Wildeman. Dit zijn allemaal uitstekende perenrassen die zeer geschikt zijn voor leiboomteelt. Binnen de appelbomen als leiboomras hebben we de Elstar en de Goudreinet. De Elstar appel is een kruising tussen de Golden Delicious en Ingrid Marie, en is een zeer populaire keuze voor een leiboom. De Goudreinet is een stevige zure appel die minder vaak als handappel wordt gekweekt, maar wel wordt verwerkt in appeltaarten en appelmoes. Binnen de pruimenbomen als leiboom hebben we Prunus Opal en Prunus Victoria. De Prunus Opal is een witte pruim met een rode blos, en is zoet en sappig. De Prunus Victoria is een donkerpaarse pruim die ook zoet en sappig is.

Verzorging van een lei fruitboom

Bij het planten van een lei fruitboom wordt de voorkeur gegeven aan een standplaats in de zon of halfschaduw. Zonlicht is belangrijk voor de rijping van vruchten. Het planten kan op elk moment van het jaar gebeuren. Gebruik hierbij aanplantgrond om een voedingrijke bodem voor de boom te creëren. Ze moeten ook elk jaar worden gesnoeid. Snoeien is nodig voor een goede groei, om de vorm te behouden en voor meer vruchten. Knip hierbij ieder jaar de scheuten die aan de zijtakken groeien tot 10 centimeter terug.

Lei fruitboom kopen bij Tuinplantenonline.nl

Als u een leifruitboom wilt kopen, bent u bij Tuinplantenonline.nl aan het juiste adres. Wij hebben een ruime keuze aan leifruit bomen, waaronder perenbomen, appelbomen en pruimenbomen. Onze bomen worden in de specifieke leivorm gekweekt, wat ervoor zorgt dat ze een mooie aanwinst zijn voor uw tuin. Dus als u op zoek bent naar een sierlijke boom die tegelijk heerlijk fruit geeft uit eigen tuin, koop dan zeker een leifruitboom.