Wilt u graag een grote fruitboom, maar heeft u geen zin om hier jaren op te wachten. Dan bent u bij tuinplantenonline.nl aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod oude fruitbomen op voorraad. Wij hebben diverse soorten oude fruitbomen staan, denk hierbij aan appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen. Van ieder soort hebben we ook weer verschillende rassen staan.

Met een oude fruitboom in de tuin, heb je meteen een blikvanger. Hun karakteristieke uitstraling, veel bloesem in het voorjaar en in de zomer/herfst vol fruit zorgen er voor dat je het hele jaar kunt genieten van deze boom. In principe kan een fruitboom die in pot is gekweekt het hele jaar door geplant worden. Maar het beste is om dit te doen wanneer de boom in rust is, in de periode van november t/m maart. Zo heeft de fruitboom ook alle tijd om goed te wortelen, zodat u in de zomer kan genieten van een heerlijk stukje fruit.

Een oude fruitboom hoeft niet uitgebreid gesnoeid te worden, 1x per jaar vorm snoei is voldoende. Ook kan de boom te vol worden, zodat er niet voldoende zonlicht bij het fruit komt, dun de takken dan wat uit. Snoeien kunt u het beste in het voor of najaar doen. Bij appel- en perenbomen kunnen de takken bij de stam afgeknipt worden, voor kersen en pruimen geldt dat u 5-10 cm vanaf de stam moet knippen, om rot in de boom te voorkomen.

Welke boom gaat u kiezen? Kiest u een boom om het fruit of omdat deze er zo mooi uit ziet? Wanneer u echt een boom vol fruit wilt, is het verstandig om te weten of deze boom zelf bestuivend is of niet. Wanneer dit niet zo is, zal er nog een fruitboom in de buurt moeten staan (in een straal van 100 m rond uw woning) om een boom vol fruit te krijgen.

Bedenk voor de aanschaf dat een fruitboom voldoende ruimte nodig heeft om te groeien en bloeien. Plant een fruitboom nooit te diep, de bovenkant van de kluit moet gelijk zijn aan de grond. Zorg ervoor dat het plant gat rondom zo’n 40 cm breder is dan de kluit. Bij het planten is het heel verstandig om vivimus aanplantgrond te gebruiken. Bij vragen kunt u altijd bellen, mailen of natuurlijk even langs komen!