Standplaats voor de Sering

Wat is de beste plek voor een Sering?

Seringen doen het het beste op een plek met halfschaduw of volle zon. Ze houden van een goed gedraineerde, kalkrijke grond met een PH-waarde hoger dan 7. In deze omstandigheden kunnen de prachtige bloempluimen zich het beste ontwikkelen.

Waarop letten bij het kiezen van een geschikte standplaats?

Bij het kiezen van een geschikte plek in de tuin is het noodzakelijk om meerdere factoren in overweging te nemen. Lees hieronder waarop je moet letten om de meest optimale standplaats te bepalen.

Zonlicht

Deze heester groeit het beste in een omgeving waar hij minimaal 4 tot 6 uur per dag zonlicht ontvangt. Een plek met lichte schaduw, bijvoorbeeld naast een muur of onder bomen, is ook mogelijk. Bloei is het meest uitbunding in de volle zon, zolang er maar voldoende water is. Het is dus belangrijk om de sering regelmatig water te geven, vooral tijdens droge perioden.

Beschutting tegen wind

Een sering is gevoelig voor koude wind. Een goede beschutting tegen wind, zoals een muur of schutting, kan hierbij al helpen. Deze barrière voorkomt dat de plant beschadigd raakt door harde windvlagen en kou. Het is belangrijk de sering op een plek te plaatsen die beschut is, maar nog wel voldoende zonlicht ontvangt.

Goed waterdoorlatende bodem

Een losse, goed doorlatende grond voorkomt dat de seringen teveel water opnemen. Een verzadigde bodem kan namelijk tot wortelrot leiden. De grond moet ook voldoende voedingsstoffen bevatten voor een optimale groei. Het water moet kunnen wegstromen, maar de voedingsstoffen moeten in de grond blijven.

Grondsoort

Een sering heeft de voorkeur voor een voedingsrijke, neutrale grond. Deze plant heeft oppervlakkige wortels die de voeding uit de bovenste grondlagen halen. Het is belangrijk dat de grond kalkrijk is, om te zorgen voor optimale voedingsopname. Om de grondstructuur los te houden, is het gebruiken van mulch aan te raden. Deze dient ook als bescherming voor de oppervlakkige wortels.