Op zoek naar een dichte en wintergroene heester? Kijk dan niet verder dan onze Elaeagnus Ebbingei compacta! Deze soort groeit compacter dan de gewone Elaeagnus Ebbingei, waardoor hij minder hoog wordt. De compacte groei is perfect voor het creëren van mooie, dichte hagen. Dit is een winterharde struik die vaak aan de kust wordt geplant omdat hij goed tegen de zoute lucht kan.

Informatie Elaeagnus ebbingei 'Compacta'

De Elaeagnus ebbingei 'Compacta' is een bijzondere variatie van de Olijfwilg. Deze variant kenmerkt zich door zijn compacte en rijk vertakte groeiwijze. Het is een groenblijvende soort, wat het een uitstekende keuze maakt voor het vormen van dichte, aantrekkelijke hagen. Een positieve eigenschap is ook zijn hoge tolerantie voor zoute zeelucht, waardoor hij vaak te vinden is langs kustgebieden.

Bij het blad is de bovenkant donkerder dan de onderkant, wat resulteert in een interessante groen-grijze kleurcombinatie. Als niet wordt gesnoeid zal de plant ook bloeien in oktober of november. De geurende roomwitte bloemetjes die dan zichtbaar zijn geven een leuk accent aan de struik.

Kenmerken van de Elaeagnus ebbingei

Soort: Heester
Hoogte: tot 2,5 meter
Standplaats: zon, half-schaduw
Bloeiperiode: oktober-november
Bloemkleur: Wit
Snoeiperiode: voorjaar, najaar
Grondsoort: Alle goed doorlatende grondsoorten
Bladhoudend: ja
Groenblijvend: ja
Winterhard: ja
Aantal per m2: 1-3
Overige kenmerken: geschikt voor gebieden aan de kust

Lees ook: Olijfwilg snoeien | Olijfwilg planten | Olijfwilg bemesten

Verzorging van de Elaeagnus ebbingei 'Compacta'

De Elaeagnus ebbingei 'Compacta' heeft een voorkeur voor een beschutte plek met half-schaduw. Hij is bestand tegen temperaturen tot -15°C, waardoor de plant bestand is tegen de Nederlandse winters. Of je hem nu solitair plant of in potten plaatst op je balkon of terras, de Elaeagnus ebbingei 'Compacta' is een veelzijdige toevoeging aan je tuin.

De Elaeagnus ebbingei 'Compacta' tolereert snoei goed en het wordt aangeraden om een haag van deze plant twee keer per jaar te snoeien, in april en september. Dit bevordert de vertakking van de struik. Ook als solitaire plant kan hij het hele jaar door gesnoeid worden om zijn vorm te behouden.

Elaeagnus ebbingei 'Compacta' kopen?

Het bestellen van de Elaeagnus ebbingei 'Compacta' kan gemakkelijk en snel via onze webshop Tuinplantenonline.nl. We bieden verse en gezonde planten aan die direct uit voorraad worden geleverd. Naast het eenvoudig online bestellen, bieden we ook de mogelijkheid om uw bestelling op te halen in ons tuincentrum in De Westereen. Meer weten? Neem gerust contact op met één van onze deskundige medewerkers.