Leicarpinus, ook wel leibeuk genoemd, komt uit de berkenfamilie en kan worden gebruikt als haagplant of op een plaats om het uitzicht te beperken. Het is een bladverliezende leiboom en in de herfst verkleuren de bladeren geel - oranje. Bij Tuinplantenonline.nl vindt u een ruim aanbod Carpinus Betulus leibomen voor een scherpe prijs!

Over de leicarpinus

De Leicarpinus Betulus is een bladverliezende boomsoort die in de tuin als leiboom wordt gebruikt. Een leiboom is een boom waarbij de takken zo zijn geleid dat hij in een plat vlak groeit. Daardoor wordt hij vaak gebruikt als scherm om inkijk te verminderen. De Leibeuk is een vrij snel groeiende boom en hij heeft frisgroen blad. In de herfst verkleuren de bladeren geel/oranje voordat ze van de boom vallen. De takken van de zijn donkergrijs en glad. Het is ook is een geschikte boom voor kleinere tuinen, omdat hij niet te groot wordt.

Carpinus Betulus Leiboom verzorgen

Leicarpinus is een gemakkelijke boom die niet veel aandacht nodig heeft. Hij geeft de voorkeur aan een voedzame en kalkrijke grond, maar kan op vrijwel iedere grondsoort worden geplant. Geef na het planten ruim water. Voor een strakke leivorm raden we aan twee keer ( in april en september) per jaar te snoeien. Snoei scheuten die op de zijtakken groeien terug om een volle groei te garanderen. Deze leiboom kan het hele jaar door worden geplant, maar vermijd dagen waarop het vriest.

Leicarpinus kopen

Als u op zoek bent naar een makkelijke boom die als leiboom kan worden gebruikt om inkijk tegen te gaan, is de Leicarpinus Betulus een goede optie. Deze boomsoort is ook geschikt voor kleinere tuinen en kan het hele jaar door geplant worden. Wij hebben online een ruim aanbod voor een scherpe prijs. Liever het aanbod eerst bekijken? Breng ook eens een bezoek aan ons tuincentrum in de Westereen!