De leilinde is een winterharde bladverliezende boom die voor veel doeleinden kan worden gebruikt. Hij heeft lichtgroen blad dat in de herfst geelbruin verkleurt. De takken zijn zeer buigzaam en de boom is daarom zeer geschikt als leiboom. Hij groeit redelijk snel en biedt privacy en beschutting tegen zon en wind.

Informatie over de Tilia Europaea

Een linde is een boomsoort die ook bekend staat als Tilia Europaea. Hij werd vroeger veel gebruikt bij boerderijen en statige huizen als bescherming tegen zon en wind. Het is een leiboom. Een leiboom is een boom die is gekweekt om in een bepaalde vorm te groeien. De takken van een leiboom zijn zeer flexibel en kunnen gemakkelijk in de gewenste vorm worden vastgezet. Linden bieden privacy en beschutting en hebben hartvormige bladeren. Ze zijn ook een zeer winterharde boom en goed bestand tegen wind, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Deze leiboom wordt vaak gebruikt als een sierhaag op de stam. Hij kan ook worden gebruikt om en privacy te bieden en inkijk te beperken. De bladeren zijn lichtgroen en verkleuren geelbruin in de herfst.

Verzorging leilinde

Een geschikte standplaats voor de leilinde is een plek met volle zon of half-schaduw en vochtige, goed doorlatende grond. De lindeboom kan op vrijwel alle grondsoorten groeien, maar hij geeft de voorkeur aan een lichte, poreuze grond. U kunt een lindeboom het hele jaar door planten, behalve bij vorst. Om de lindeboom in vorm te houden, kunt u hem het beste elk jaar snoeien. U kunt dit in de winter of in de zomer doen. In de winter moet u de boom tussen november en maart snoeien. De scheuten die aan de zijtakken groeien, snoeit u terug tot ongeveer 1 centimeter. In de zomer is een tweede lichte snoeibeurt mogelijk om de boom in vorm te houden.

Leilinde kopen bij Tuinplantenonline.nl

Als u op zoek bent naar een winterharde boom die u privacy en beschutting biedt, dan is de linde een prima optie. Toch liever een boom die ook in de winter blad draagt? Kijk dan ook een bij de groenblijvende leibomen. Ons tuincentrum in de Westereen heeft een groot assortiment bomen, planten en struiken, en wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte boom. Wij bieden snelle levering en deskundig advies,dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.