Appel dwergfruitbomen zijn perfect voor kleine tuinen en patio's. Ze groeien zeer langzaam, maar dragen appels die net zo lekker zijn als bij grotere appelbomen. De bomen kunnen in de volle grond worden geplant, maar zijn ook zeer geschikt in potten op uw terras of op een balkon. Zorg ervoor dat ze in de zon of halfschaduw staan en oogst de vruchten tegen september - oktober!

Verzorging van een mini appelboom

Een fruitboom moet bij voorkeur op een zonnige plaats in de tuin worden geplant. Zo kan de boom zijn vruchten goed laten rijpen en appels met een zoete smaak produceren. Het is ook mogelijk om deze dwergfruitboom in de half-schaduw te zetten, zolang hij maar genoeg uren zonlicht krijgt.

Zet u de dwergappelboom in pot, dan moet de bodem vochtig blijven, maar niet te nat. Bij een te natte grond kan wortelrot ontstaan. De grond moet ook goed water doorlatend zijn, zodat overtollig water kan ontsnappen.

Zelfbestuivend of niet-zelfbestuivend

Niet alle dwergfruitbomen zijn zelfbestuivend. Dit betekent dat de bloemen door een andere appelboom moeten worden bestoven om vruchten te kunnen produceren. Als u maar één boom heeft, is het een goed idee om een zelfbestuivende soort te kopen.

Appel dwergfruitboom kopen bij Tuinplantenonline.nl

Als u op zoek bent naar een mini appelboom die perfect is voor kleine tuinen en terrassen, dan heeft Tuinplantenonline.nl de perfecte optie voor u. Appel dwergfruitbomen groeien langzaam, maar dragen heerlijke appels die net zo zoet zijn als die van grotere appelbomen. Deze bomen kunnen zowel in de volle grond als in potten geplant worden, en geven de voorkeur aan zonnige plekken waar ze hun vruchten goed kunnen laten rijpen. Dus als u op zoek bent naar een dwerg appelboom die u van veel heerlijk fruit zal voorzien, bekijk dan het ruime en scherp geprijsde aanbod bij Tuinplantenonline.nl!