Hortensia bemesten

Hortensia bemesten

Als u een hortensia’s in de tuin hebt, dan wilt u natuurlijk dat deze gezond blijven en uitbundig gaan bloeien. Om dit te bereiken is het belangrijk om deze te bemesten. Maar wanneer en hoe moet u bemesten? Alles wat u over dit onderwerp moet weten leest u in dit artikel.

Waarom een hortensia bemesten?

Het bemesten van uw hortensia’s zorgt voor een rijkere bloei, gezonde plant met diepgroene bladeren en een langere bloeiperiode – en kan zelfs bescherming bieden tegen ziekten en plagen. Bemesting helpt om de planten te voeden, zodat ze efficiënter water en andere voedingsstoffen uit de grond opnemen, waardoor u meer en grotere bloemen krijgt. Goed bemesten versterkt uw hortensia ook, waardoor deze beter bestand is tegen bijvoorbeeld droogte, plagen en ziekten.

Wanneer hortensia’s bemesten?

Bemest een hortensia in maart of april voor de eerste keer met organische meststoffen die langzaam vrijkomen. Vervolgens kunt u in juli of augustus een tweede bemesting doen, en dit proces elk jaar herhalen voor een optimale bloei. Raadpleeg altijd de verpakking voor het geven van de juiste hoeveelheid.

Blauwe hortensia bemesten

Welke meststof gebruiken voor hortensia’s?

Als u uw hortensia’s gezond en kleurrijk wilt houden, kunt u het beste organische meststof gebruiken voor een zure bodem. De blauwe hortensia valt op door zijn helderblauwe bloemblaadjes. Om deze boeiende kleur te behouden, helpt het om een speciaal samengestelde “blauwmaker” meststof te gebruiken.

Organische hortensiamest

Organische meststoffen houden deze struiken gezond, levendig en vol bloemen. Deze meststof voorziet de plant het hele seizoen van de nodige voedingsstoffen, zonder milieubelastende kunstmatige toevoegingen.

Organische meststoffen ontsluiten het voedingspotentieel van de bodem en zorgen voor een brede voedingsbasis, zodat uw planten sterke, gezonde wortels en stengels kunnen ontwikkelen naast die prachtig gekleurde bloemen! Ze voegen ook nuttige microben toe aan de bodem die uw plant voeden en beschermen tegen ziekten.

Kies voor een organische meststof die speciaal is afgestemd op de voedingsbehoeften van de hortensia, zoals DCM Rhodo, Azalea en Hortensia. Dit is een langzaam werkende meststof voor zuurminnende planten die voeding langzaam afgeeft.

Meststof voor de blauwe hortensia

Levendige blauwe hortensia’s kunnen een spectaculaire kleurenpracht geven aan elke tuin. Om ze op hun best te houden, is het belangrijk om een speciale meststof te gebruiken – één die de diepblauwe kleur behoudt en versterkt. Meststof met blauwmaker is samengesteld om de unieke voeding te bieden die deze hortensia’s nodig hebben om sterk te blijven. Daarnaast zorgen de stoffen ook voor een geleidelijke verzuring van de bodem.

Hoe de hortensia bemesten?

Uw hortensia bemesten is erg eenvoudig zelf te doen. Kijk eerst op de verpakking van de meststof voor de dosering, want elk type meststof verschilt. Neem vervolgens de juiste hoeveelheid vloeibare meststof of mestkorrels, en strooi of giet dit rond de basis van de plant, waarbij u de tijd neemt om het gelijkmatig over het wortelstelsel te verdelen. Zorg ervoor dat u onmiddellijk daarna royaal water geeft, zodat de voedingsstoffen diep in de wortels van uw hortensia doordringen voor een optimale groei.

Lees ook over: