Struiken met rood blad

Photinia red robin

Struiken met rode bladeren zijn een prachtige aanvulling op elke tuin. Ze zorgen voor een kleuraccent ten opzichte van de andere beplanting met veelal groene bladeren, maar verhogen daarnaast ook de privacy.

Overzicht van struiken met rode bladeren

Je hebt de keus uit verschillende rode struiken bij Tuinplantenonline.nl.

Glansmispel (Photinia Fraseri Red Robin) is een bladhoudende struik met diepe rode bladeren in het voorjaar en die weinig onderhoud nodig heeft door zijn langzame groei.

Rode Beuk (Fagus sylvatica ‘Astropunicea’) is een struik die het verdorde bruine blad behoudt in de winter. Hij krijgt nieuwe bladeren in het voorjaar en wordt oranje/bruin in de herfst. Als haagplant is 2 keer snoeien nodig, met bemesting in het voorjaar.

Glansmispel (Photinia Fraseri Red Robin)

Glansmispel met rood blad

De Glansmispel (Photinia Fraseri Red Robin) is een bladhoudende struik met helderrode bladeren in het voorjaar. Door regelmatige snoei kunt u een nog intensere rode bladkleur krijgen. In de zomer verkleurt het blad naar donkergroen en in de winter wordt het blad bruinachtig rood.

Van mei tot juli verschijnen er witte bloemen, maar alleen als de struik niet gesnoeid wordt. Het is een struik die redelijk winterhard is. We raden wel aan voor een vorstperiode het wortelgestel extra te beschermen met een laag mulch.

De glansmispel is te gebruiken in een border, plantenbak of als haagplant. Door te snoeien kan je een smalle haag creëren die gedurende het jaar meerdere keren van kleur verandert.

Bekijk het aanbod Glansmispel

Rode beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’)

De rode beuk valt op met zijn oranje/bruine bladeren in het najaar en nieuwe blaadjes die verschijnen in de lente. Deze struik vereist weinig onderhoud met slechts twee snoeibeurten per jaar. Daarnaast kunt u de haag bemesten in het voorjaar om een dichte groei te stimuleren.

Na het aanplanten is het belangrijk om de rode beuk ruim water te geven. Afhankelijk van de gewenste dichtheid kunt u 4 tot 7 planten per meter planten voor een compacte haag. Het is een snelgroeiende heester, maar hij kan door te snoeien op iedere gewenste hoogte worden gebracht.